Η ΝΔ πληρώνει το ναι στο μνημόνιο

Η ΝΔ πληρώνει το ναι στο μνημόνιο Facebook Twitter
0

Απώλειες μετρά η ΝΔ, στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου για το περιοδικό «Επίκαιρα». Το κόμμα του κ. Σαμαρά χάνει τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας, παραμένει ωστόσο πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, και αυτό ίσως να εξηγεί τη βιασύνη του προέδρου του κόμματος για κάλπες πριν αρχίσουν να γίνονται αισθητά στον κόσμο τα σκληρά μέτρα που προβλέπει η δανειακή σύμβαση.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η ΔΗΜ.ΑΡ του κυρίου Κουβέλη με 16% και ακολουθούν ΚΚΕ με 14%, ΣΥΡΙΖΑ με 13,5% και μόλις πέμπτο το ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας 11%. Μεγάλη είναι και η πτώση για το ΛΑΟΣ που από 6% στην προηγούμενη μέτρηση παίρνει τώρα 4,5%. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι είναι στο 3,5%, η Χρυσή Αυγή στο 2,5% ενώ Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και ΔΗΣΥ παίρνουν από 2%. Μεγαλύτερο πάντως από το ποσοστό του πρώτου κόμματος είναι το ποσοστό της αποχής που μαζί με λευκά και άκυρα φτάνει το 31,&%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM