Ξεκινά η επέκταση του Μετρό για Πειραιά

Ξεκινά η επέκταση του Μετρό για Πειραιά Facebook Twitter
0

Άμεσα ξεκινούν  τα έργα για την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό, από το Χαϊδάρι μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά,  σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης. Η γραμμή θα έχει συνολικό μήκος 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη χθες μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας. Η γραμμή που αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 115.000 κατοίκους και συνολικά 132.000 επιβάτες θα έχει έξι σταθμούς  στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα, το λιμάνι του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι. Ο κύριος  Βορίδης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τη Siemens για την κατασκευή της σηματοδότησης στους επτά σταθμούς των επεκτάσεων του δικτύου που είχαν «κολλήσει» τα τελευταία χρόνια ώστε να παραδοθούν σε περίπου 12 μήνες. Πρόκειται για τις επεκτάσεις προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Ανθούπολη.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης ότι σύντομα αναμένει πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και στο «ξεπάγωμα» των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ