Πατέρας 8χρονης εξηγεί κλαίγοντας γιατί ένιωσε ανακούφιση που την σκότωσε η Χαμάς και δεν την απήγαγαν

Πατέρας 8χρονης κλαίγοντας εξηγεί γιατί ένιωσε ανακούφιση που την σκότωσε η Χαμάς και δεν την απήγαγαν Facebook Twitter
0

Εξακολουθούν να βγαίνουν στο προσκήνιο συγκλονιστικές ιστορίες από όσα εκτυλίχθηκαν στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, όταν τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλλαν στη χώρα και σκότωσαν πάνω από 1.000 Ισραηλινούς.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Τόμας Χαντ στο CNN, ενός πατέρα που έχασε την 8χρονη κόρη του κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με τον ίδιο να περιγράφει τον θάνατο της Έμιλι ως «ευλογία» καθώς θεωρεί πως η τύχη της θα ήταν ακόμα χειρότερη αν μεταφερόταν ως όμηρος στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Τόμας Χαντ, η κόρη του είχε μείνει το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι μίας φίλης της και όταν εισέβαλλαν ένοπλοι στο κιμπούτς που διέμεναν, δεν πρόλαβε να τη φτάσει προτού διασωθεί από Ισραηλινούς στρατιώτες που τον απομάκρυναν από την περιοχή.

Με δάκρυα στα μάτια ο Τόμας Χαντ περιέγραψε στο CNN τη στιγμή που τον ενημέρωσαν ότι βρέθηκε το πτώμα της κόρης του αλλά και την ανακούφιση που ένιωσε επειδή δεν είχε συλληφθεί ως όμηρος.

Όπως ανέφερε στον δημοσιογράφο «απλώς μας είπαν "βρήκαμε την Έμιλι, είναι νεκρή" και εγώ είπα "ναι!" και χαμογέλασα γιατί αυτά ήταν τα καλύτερα νέα που θα μπορούσα να έχω δεδομένων των συνθηκών».

«Είτε ήταν νεκρή είτε βρισκόταν στη Γάζα. Και αν γνωρίζετε κάτι για το τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο από τον θάνατο. Δεν θα είχαν φαγητό, δεν θα είχαν νερό. Θα βρισκόταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με τόσους ανθρώπους και θα ήταν τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα και πιθανότατα όλα τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο πατέρας της Έμιλι. «Έτσι ο θάνατος ήταν μια ευλογία, μια απόλυτη ευλογία», συμπλήρωσε.

Η στιγμή που η Χαμάς εισέβαλλε στο κιμπούτς

Σύμφωνα με το CNN, ο Τόμας Χαντ είχε μετακομίσει πριν από 30 χρόνια στον συγκεκριμένο οικισμό, τρία μίλια από τα σύνορα με τη Γάζα, ενώ αυτός και η Έμιλι ζούσαν μόνοι μετά τον θάνατο της συζύγου του.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Τόμας Χαντ ανέφερε ότι η κόρη του, μια ταλαντούχα χορεύτρια και τραγουδίστρια, είχε μείνει στο σπίτι μίας φίλης της για να κοιμηθεί. Αλλά δεν επρόκειτο να την ξαναδεί ζωντανή, όταν ήχησαν οι σειρήνες στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου.

Παρέμεινε μέσα στο σπίτι του καθώς το κιμπούτς είχε κατακλυστεί από τρομοκράτες, πριν τελικά διασωθεί μαζί με άλλους από στρατιώτες και μεταφερθεί σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στη Νεκρά Θάλασσα, όπου περίμενε νέα για την κόρη του για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι φίλοι της Έμιλι ξέρουν ότι δεν είναι εδώ μαζί μου. Με ρωτούν λοιπόν τι της συνέβη, με κοιτάζουν και τους απαντώ ότι δεν ξέρω ακόμα. Αλλά μετά βλέπουν τους γονείς τους να με αγκαλιάζουν, να κλαίνε… Τα παιδιά δεν είναι ανόητα, ακόμη και σε αυτή την ηλικία, οπότε και μόνο βλέποντας αυτό, είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί».

Το κιμπούτς Be’eri ήταν ένας από τους πολλούς οικισμούς που έγιναν στόχος της ένοπλης επίθεσης της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου. Περισσότερα από 100 πτώματα ανασύρθηκαν τη Δευτέρα από την περιοχή, όπου ζούσαν περίπου 1.000 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM