Ισραηλινός στρατός: Απόπειρα εισβολής από τον Λίβανο, drone εξουδετέρωσε τρομοκράτες

Ισραηλινός στρατός: Απόπειρα εισβολής από τον Λίβανο, drone εξουδετέρωσε τρομοκράτες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν «τρομοκράτες», έπειτα από «απόπειρα εισβολής» στη χώρα, από τον Λίβανο. 

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων (IDF) χαρακτήρισε «πολύ τεταμένη» την κατάσταση στα σύνορα της χώρας με τον Λίβανο. Λίγο αργότερα, με ανάρτηση στα social media, οι IDF έκαναν λόγο για απόπειρα εισβολής από τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. 

«Εντοπίστηκε τρομοκρατικός πυρήνας που προσπάθησε να διεισδύσει στο Ισραήλ από τον Λίβανο», ανέφερε η ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Ακολούθησε επίθεση του Ισραήλ με drone, που «εξουδετέρωσε αρκετούς τρομοκράτες». 

«Πολύ τεταμένη» η κατάσταση στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο 

Η κατάσταση στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο είναι πολύ τεταμένη δήλωσε εκπρόσωπος των IDF, σε ενημέρωση που έκανε το πρωί του Σαββάτου για τις εξελίξεις στον πόλεμο με τη Χαμάς

Μαχητές της Χεζμπολάχ, είπε ο Τζόναθαν Κοπέρνικους, εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους προς Ισραηλινούς στρατιώτες. «Υπήρξε μια σύντομη μάχη και η κατάσταση τελικά ηρέμησε», συμπλήρωσε. 

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των IDF, η Χεζμπολάχ έστειλε drones στο Ισραήλ και επίσης εκτόξευσε πυραύλους εναντίον ισραηλινού αεροσκάφους. «Αυτές οι δύο προσπάθειες αναχαιτίστηκαν επιτυχώς από τις IDF, αλλά η κατάσταση στα βόρεια σύνορα παραμένει πολύ τεταμένη και παρακολουθούμε πολύ στενά τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ, με ενίσχυσή μας στον βορρά», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. 

Χθες, ο εικονολήπτης του Reuters Ισάμ Αμπντάλα, σκοτώθηκε στον νότιο Λίβανο, ενώ κάλυπτε τις εξελίξεις στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς. Άλλοι έξι δημοσιογράφοι του Reuters, του Γαλλικού Πρακτορείου και του Al Jazeera τραυματίστηκαν. 

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν κοντά στο χωριό Άλμα ες Σαμπ, όταν χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών, περιέγραψε τραυματίας ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του το γεγονός ότι «δημοσιογράφοι έγιναν στόχος του ισραηλινού εχθρού στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσής του» εναντίον της χώρας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM