Σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα- Τουλάχιστον ένας νεκρός, 6 οι αγνοούμενοι

Σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα: 1 νεκρός, 6 αγνοούμενοι Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Unsplash
0

Λόγω της σύγκρουσης των πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για 1 νεκρό και 6 αγνοούμενους, μέχρι στιγμής.

Τα πλοία που συγκρούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, περίπου 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Χέλγκολαντ, είναι το Polesie και το Verity, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση Θαλάσσιων Καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Γερμανίας.

Μάλιστα, το Verity, με βρετανική σημαία, πιστεύεται ότι βυθίστηκε. Η διοίκηση έκτακτης ανάγκης είπε ότι ένα άτομο διασώθηκε από το νερό και του παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη, ενώ οι διασώστες αναζητούσαν περισσότερα. Αργότερα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν πως 7 άτομα επέβαιναν στο πλοίο και 6 αγνοούνται.

Το πλοίο Verity προέρχεται από τη Βρέμη, στη Γερμανία, και κατευθύνεται προς το Immingham, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχε μήκος 91 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα.

Το δεύτερο φορτηγό πλοίο είναι το «Polesie», που έφερε τη σημαία των Μπαχάμες. Το πλοίο, το οποίο έχει μήκος 190 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα και επέβαιναν 22 άτομα, είχε φύγει από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου και κατευθυνόταν στη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Άγνωστη παραμένει η αιτία της σύγκρουσης των δύο πλοίων Επίσης, δεν είναι σαφές τι εμπορεύματα μετέφεραν τη στιγμή του συμβάντος.

Με πληροφορίες από euronews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Συνεχίζει να εργάζεται από το νοσοκομείο - Ήπια βελτίωση, αλλά χωρίς εξιτήριο

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Συνεχίζει να εργάζεται από το νοσοκομείο - Ήπια βελτίωση, αλλά χωρίς εξιτήριο

Ο 88χρονος ποντίφικας συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία με υψηλής ροής οξυγόνο, αν και με «ελαφρώς μειωμένη ροή και επίπεδα οξυγόνου», σύμφωνα με το Βατικανό
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Ο χειρούργος Λε Σκουαρνέκ παραδέχτηκε τους βιασμούς εκατοντάδων ασθενών του

Διεθνή / Γαλλία: Ο χειρούργος Λε Σκουαρνέκ παραδέχτηκε τους βιασμούς εκατοντάδων ασθενών του

Ο Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ κατηγορείται για επίθεση ή βιασμό 299 ασθενών, η συντριπτική πλειοψηφία κάτω των 15 ετών, μεταξύ 1989 και 2014, κυρίως στη Βρετάνη - Τι δήλωσε στο δικαστήριο
LIFO NEWSROOM