Για το ζήτημα που προκλήθηκε με την υπόκλιση του Γιώργου Γεραπετρίτη μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την είσοδο του Ερντογάν και της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, απάντησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε στην ΕΡΤ για την επίσκεψη Ερντογάν και απάντησε σε διαδικτυακά σχόλια που τον ήθελαν να «υποκλίνεται» στον Τούρκο Πρόεδρο κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο. Η κίνηση του Γιώργου Γεραπετρίτη έγινε viral.
Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε ότι υποκλίθηκε στον Τούρκο Πρόεδρο. Ερωτώμενος σχετικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε όταν ρωτήθηκε τι σχέση έχει με τον Ερντογάν και τον Φιντάν ότι «καταρχάς να σας πω ότι και χαρακτηρισολογικά δεν μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής και να κινούμαι στη βάση αρχών και αξιών. Το ίδιο αισθάνομαι ότι ισχύει και από την πλευρά του Τούρκου ΥΠΕΞ. Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις δυνητικής έντασης που καταφέραμε να αποσυμπιέσουμε με διάλογο» είπε για τη σχέση του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ. «Έχει αναπτυχθεί καλή σχέση» πρόσθεσε ενώ σε ό,τι αφορά στη σχέση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη χαρακτήρισε τυπική.
«Καταλαβαίνω πως υπάρχουν και μέσα στην Ελλάδα αντίθετες φωνές (για την προσέγγιση της σχέσης Ελλάδας- Τουρκίας). Δέχομαι κάθε άποψη αλλά δεν κατανοώ τη σκιά» που θα επιχειρήσει να ρίξει κάποιος είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στα κακεντρεχή σχόλια.
Επισήμανε δε, ότι «Θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους μου» εννοώντας ότι η υπόκλιση ήταν προς την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και όχι προς τον Τούρκο Πρόεδρο.
Όπως σημείωσε δε, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον είχε υποδεχθεί και το πρωί στο αεροδρόμιο, όπου και δεν υπήρξε καμία υπόκλιση.
«Ήταν όλα πάρα πολύ καλά προετοιμασμένα και αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που είχε κάνει η κυβέρνηση σχολιάσε για την επίσκεψη Ερντογάν.
«Η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε προετοιμαστεί λεπτό λεπτό... Δεν θα είμαι σιβυλλικός θα σας πω απλώς ότι η ελληνική διπλωματία είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενο» δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτώμενος για την απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και τη συνθήκη της Λωζάνης.