Πυροβολισμοί στην Πράγα: Ο δράστης ομολόγησε πως σκότωσε πατέρα και την δύο μηνών κόρη του

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Ο δράστης ομολόγησε πως σκότωσε πατέρα και την δύο μηνών κόρη του Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter- X
0

Ο ένοπλος που σκότωσε προ ημερών 14 άτομα στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Πράγα ομολόγησε στο σημείωμα αυτοκτονίας του μια προηγούμενη διπλή δολοφονία, ανακοίνωσε η τσεχική αστυνομία.

Το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του Ντέιβιντ Κόζακ, ο οποίος έπεσε νεκρός και ο ίδιος μετά τους πυροβολισμούς στην Πράγα, περιείχε την ομολογία ότι είχε πυροβολήσει έναν άνδρα και τη μικρή του κόρη σε δάσος κοντά στην πόλη στις 15 Δεκεμβρίου, έξι ημέρες πριν από την επίθεση στο πανεπιστήμιο του Καρόλου. Η αστυνομία δήλωσε ότι βρισκόταν σε έναν κατάλογο 4.000 υπόπτων για τις δολοφονίες τους. Σκότωσε επίσης τον πατέρα του, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του σε 17.

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Τι ανέφερε το σημείωμα 

Η επίθεση στο πανεπιστήμιο στις 21 Δεκεμβρίου είναι η χειρότερη μαζική δολοφονία στην ιστορία της Τσεχίας. Ο Κόζακ, ένας 24χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο, αυτοκτόνησε αφού περικυκλώθηκε από ένοπλους αστυνομικούς. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Denik N, το σημείωμα ανακαλύφθηκε από την αστυνομία στο σπίτι του Κόζακ στις 21 Δεκεμβρίου - την ίδια ημέρα με την επίθεση.

Περιείχε την ομολογία ότι είχε πυροβολήσει πατέρα και κόρη στο δάσος Κλάνοβιτσε, στα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, μια εβδομάδα νωρίτερα. Τα θύματα φέρονται να είναι ένας 32χρονος άνδρας και ένα κορίτσι μόλις δύο μηνών, σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης. Οι αστυνομικοί είχαν εξ αρχής δηλώσει ότι ήταν πολύ πιθανό ο δράστης να είχε διαπράξει και τις δολοφονίες στο Κλάνοβιτσε. Αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα από τη βαλλιστική εξέταση.

Είπαν τέλος ότι ο Κόζακ βρισκόταν σε μια μακρά λίστα πιθανών υπόπτων τους οποίους ήθελαν να ανακρίνουν και εξέφρασαν τη λύπη τους που δεν μπόρεσαν να τον προσεγγίσουν νωρίτερα.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ