Μαρινάκης: «Ο διάλογος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα ξεκινήσει άμεσα»

Μαρινάκης: «Ο διάλογος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα ξεκινήσει άμεσα» Facebook Twitter
Φωτ.: Mega
0

Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης για τον γάμο και για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Επισήμανε πως στόχος είναι να μην υπάρχει ανασφάλεια στην κοινωνία. Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «κατηγορούμαστε από κάποιους και από την αντιπολίτευση για υπαναχώρηση στο θέμα» του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Αμέσως μετά, επικαλέστηκε τα όσα είχε δηλώσει επ’ αυτού ο πρωθυπουργός. «Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ότι μέσα στην τετραετία θα έρθει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Είμαστε στο πρώτο εξάμηνο». Ανέφερε πως «πρώτα πρέπει να αναλύσουμε, να εξηγήσουμε, να κάνουμε έντονη αντιπαράθεση, γιατί είναι θέμα δικαιωμάτων».

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «ο διάλογος θα ξεκινήσει άμεσα». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «θα έχουμε άμεσα στην εκκίνηση μιας ενημέρωσης και σε επίπεδο κομμάτων και διαλόγου με την κοινωνία». Εξήγησε πως «είναι σημαντικό νομοσχέδιο, ιδίως για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι υπάρχει διάκριση ως προς τα δικαιώματά τους. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να πολώνει ή να διχάζει, πρέπει να εξηγηθεί».

Αναφορικά με το εάν θα απαιτηθεί υπουργική πειθαρχία για το συγκεκριμένο θέμα, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε πως «όταν ο πρωθυπουργός φέρει το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εκείνη τη στιγμή τους κανόνες».

Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπήρξε καμία επαφή Μητσοτάκη-Κασσελάκη

Επίσης, ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο MEGA, τοποθετήθηκε και στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είχε προτείνει στο παρελθόν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη τη θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού. Επ’ αυτού ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε καμιά επαφή και πρόταση από την πλευρά του πρωθυπουργού προς τον Στέφανο Κασσελάκη».

Ανάφερε πως «δεν είναι παραποίηση της αλήθειας, είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Είναι φοβερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ξεφεύγει της επιστημονικής φαντασίας, της αλαζονείας, της οποιαδήποτε παραβίασης της κοινής λογικής». Επίσης, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις του επί του θέματος, λέγοντας πως «βγάζει μία δεύτερη διαρροή, η οποία περιέχει στοιχεία μειωμένης ηθικής και κώδικα τιμής, γιατί χρησιμοποιεί αόριστα και ατεκμηρίωτα πράγματα που έχουν να κάνουν με οικογενειακούς λόγους, σε ένα non paper, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Και παραποιεί την ίδια τη διάψευση του κυρίου Διαματάρη, η οποία έχει δημοσιευθεί και στο προφίλ του και στον Εθνικό Κήρυκα με ξεκάθαρο τρόπο».

Επισήμανε παράλληλα πως «έχουμε μάθει να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με τέτοιας λογικής διαρροές και συνεντεύξεις ατεκμηρίωτες, χωρίς ουσία. Δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε ως δήθεν πολιτικό όπλο ότι κάποτε ο νυν πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Απασχολεί αυτό τους πολίτες;»

Παύλος Μαρινάκης: Η ατζέντα της συνάντησης Μπλίνκεν – Μητσοτάκη

Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα και τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο στα Χανιά, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. «Θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή μας, ενώ στην ατζέντα της συνάντησης είναι τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Πολιτική / Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλεται πως έχει στείλει μηνύματα και emails σε πολίτες για να επικοινωνήσει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ - «Πορτοσάλτε, Γεωργιάδης εισακούστηκαν», απαντά ο ίδιος
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Πολιτική / Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος»
LIFO NEWSROOM
Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

Πολιτική / Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

«Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης»
LIFO NEWSROOM