Σαρκοζί: «Θέλετε να γίνουμε Ισπανία;»

Σαρκοζί: «Θέλετε να γίνουμε Ισπανία;» Facebook Twitter
0

Με το φόβητρο της Ισπανίας προσπαθεί να κερδίσει ψήφους την τελευταία στιγμή ο Νικολά Σαρκοζί που παραμένει πίσω από τον αντίπαλο του Φρανσουά Ολάντ, μετά και το τρίωρο ντιμπέιντ. Σήμερα, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι χωρίς συνέχιση των μεταρρυθμίσεων η χώρα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, όπως αυτή της Ισπανίας.  

«Δεν πιστεύω να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος που να επιθυμεί η Γαλλία να ζήσει μια κατάσταση όπως αυτή στην Ισπανία σήμερα έπειτα από επτά χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης» είπε ο Σαρκοζί και συνέχισε: «Δείτε την Ισπανία. Θέλετε την ίδια κατάσταση; Το θέμα δεν είναι να φοβηθείτε, αλλά να δείτε στην άλλη πλευρά των συνόρων μας. Η Ισπανία χαλάρωσε την πειθαρχία της, η Ισπανία δεν εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε, η Ισπανία προσέλαβε δημοσίους υπαλλήλους. Ποιος πληρώνει στην Ισπανία; Οι επιπλέον 375.000 άνεργοι τους δύο τελευταίους δύο μήνες».

«Κανείς μας δεν θα γλιτώσει από την κατάσταση αυτή», τόνισε ο Σαρκοζί σημειώνοντας ότι μια χώρα που δεν αποπληρώνει τα χρέη της και δεν μειώνει τα ελλείμματα της είναι μια χώρα σε κίνδυνο.

 «Αν το 2010 δεν είχα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, σήμερα θα βρισκόμαστε στην κατάσταση της Ισπανίας» δήλωσε ακόμη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM