Ποιο είναι το πιο βαρετό πείραμα της Ιστορίας;

Ποιο είναι το πιο βαρετό πείραμα της Ιστορίας; Facebook Twitter
0

To 1927, σύμφωνα με τη dailymail, ξεκίνησε το πιο βαρετό ίσως πείραμα που διεξήχθη ποτέ με σκοπό να αποδείξει ότι η πίσσα βρίσκεται σε υγρή μορφή. Έκτοτε οι επιστήμονες περιμένουν υπομονετικά μια σταγόνα πίσσας να πέσει, ενώ το διάστημα των 85 αυτών χρόνων έχουν πέσει συνολικά μόλις οχτώ σταγόνες.

Ποιο είναι το πιο βαρετό πείραμα της Ιστορίας; Facebook Twitter

Η αρχή του πειράματος έγινε, όταν οι επιστήμονες έσπασαν ένα κομμάτι της μαύρης κολλώδους ουσίας με σφυρί και το τοποθέτησαν σε ένα χωνί. Η πρώτη σταγόνα έπεσε ακριβώς μια δεκαετία μετά την έναρξη του πειράματος (1937) και οι επόμενες κατά τα έτη 1947, 1954, 1962, 1970, 1979, 1988 και 2000.

Ποιο είναι το πιο βαρετό πείραμα της Ιστορίας; Facebook Twitter



Αυτή τη στιγμή το πείραμα συνεχίζεται σε κοινή θέα στο Πανεπιστήμιο του Queensland στο Μπρισπέιν της Αυστραλίας με επιτηρητή τον καθηγητή John Mainstone. Σημειώνεται πως ο επικεφαλής του πειράματος μπορεί να χαρακτηριστεί ως "εξαιρετικά" άτυχος, διότι δεν έχει δει ούτε μια από τις πέντε σταγόνες να πέφτει.

Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι θα είναι παρών στην επόμενη σταγόνα που δεν αποκλείεται να πέσει τη χρονιά που διανύουμε, αν και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για το 2013. Το πείραμα αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον ακόμη έναν αιώνα.

Ποιο είναι το πιο βαρετό πείραμα της Ιστορίας; Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ