Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Όχι» στο νομοσχέδιο από τον Γιώργο Παπανδρέου

Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Όχι» στο νομοσχέδιο και από τον Γιώργο Παπανδρέου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Από το βήμα της επιτροπής των μορφωτικών υποθέσεων ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν θα το υπερψηφίσει.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε μια ευρύτερη μεταρρύθμιση στη παιδεία, ενώ τάχθηκε υπέρ του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε το κράτος να ελέγξει τον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Η πρόταση μου είναι: ξεκινήστε μια ουσιαστική συζήτηση για το άρθρο 16, απελευθερώσετε τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι πολύ πιο ελεύθερα και σε λίγο θα έχουμε πολλούς νέους στην Ελλάδα και ξένους», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Αυτός είναι βασικός λόγος που θεωρώ ότι έπρεπε να αλλάξει το άρθρο 16. ...H ΝΔ θεωρούσε ότι μέσα από την κρατική παιδεία θα ελέγξει πολιτικά ένα μεγάλο φοιτητικό κίνημα. Η κυβέρνηση έρχεται άρον-άρον να υλοποιήσει πρωτοβουλίες ιδιωτικές. Οι πρώτοι λόγοι είναι εντυπωσιασμού, πιέσεις των λόμπι», συμπλήρωσε επίσης.

«Όταν δεν έχεις κανόνες έχεις αυθαιρεσία» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, πρώτον «για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς να γνωρίζουμε τι ποιότητας πανεπιστήμια θα έρθουν, και, δεύτερον, διότι «είναι είναι μεγάλες οι πιέσεις των λόμπι», διότι αφήσαμε αρρύθμιστα με απαγορεύσεις όλα αυτά τα μορφώματα τα φτιαχτούν» Παράλληλα, προέβλεψε ότι με το νομοσχέδιο θα δημιουργηθούν και τεράστιες ανισότητες και αδικίες, και «γι' αυτούς τους λόγους, είναι αρκετό για να καταψηφίσεις το νομοσχέδιο».

«Θα δημιουργηθούν ανισότητες και αδικίες και μόνο για αυτούς τους λόγους είναι αρκετό να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο», κατέληξε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

LiFO politics / Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

Η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Άρη Δημοκίδη και τον Γιάννη Παντελάκη για τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα και πρόσωπα μιας χρονιάς που τα είχε όλα: από εκλογές και ανασχηματισμούς, μέχρι απρόσμενες διαγραφές και επεισοδιακές καθαιρέσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πολιτική / ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισαν ότι τα σύνορα στην περιοχή είναι ευρωπαϊκά και υπογράμμισαν πως το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής δήλωσης που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κύπρος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση και την προστασία των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών κατασκευών
LIFO NEWSROOM
Ζέττα Μακρή: «Οι μαθητές με τη χρήση του 10% θα δίνουν Πανελλήνιες τον Σεπτέμβρη»

Πολιτική / Σκέψεις για Πανελλήνιες και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση του 10%, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Η νέα πρόταση για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου βρίσκεται υπό συζήτηση, ενώ οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Η σύνοδος διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις, καθιστώντας τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών πιο επιτακτική από ποτέ
LIFO NEWSROOM