Βασίλης Σπανάκης: «Βασικός στόχος είναι να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ»

Βασίλης Σπανάκης: «Βασικός στόχος είναι να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ» Facebook Twitter
0

Για την αύξηση του κατώτατου αλλά και το στόχο της κυβέρνησης για τον μέσο μισθό, μίλησε σήμερα σε συνέντευξή του  ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας βρέθηκε καλεσμένος νωρίτερα το Σάββατο το πρωί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024 η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως η εφαρμογή του νέου θα γίνει από 1η Απριλίου.

«Το πόσο, θα το δούμε με ακρίβεια τότε, γιατί αυτό που θα αποφασιστεί θα είναι τεκμηριωμένο. Πάντως, θα έχει μπροστά τον αριθμό 8...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας. Στη συνέχεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στον μέσο μισθό, για τον οποίο η κυβέρνηση έχει στόχο να κυμαίνεται περίπου στα 1.500 ευρώ. «Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις που έχουν ήδη εξαγγείλει αύξηση του αρχικού τους μισθού, πριν από την αύξηση του κατώτατου μισθού.

»Δηλαδή, στην αγορά εργασίας, αυτήν τη στιγμή, βλέπουμε να γίνεται ένα θετικό ντόμινο για τον εργαζόμενο και τις αποδοχές του. Βασικός κυβερνητικός στόχος είναι να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ. Σήμερα, ο μέσος μισθός είναι 1.251 ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ πιο κάτω», τόνισε παράλληλα.

«Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Γενάρη, καταγράφεται μείωση του ποσοστού της ανεργίας στις γυναίκες και στους νέους σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023. Όσον αφορά στην ανεργία, τον μέσο μισθό, τον κατώτατο μισθό και όλα όσα αφορούν στα θέματα της εργασίας, είμαστε μέσα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» συμπλήρωσε ενώ σημείωσε επίσης πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει προς τα πάνω περισσότερα από 25 επιδόματα, όπως είναι το επίδομα μητρότητας, το επίδομα ανεργίας και πολλά άλλα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο. Σπανάκης όσοι εργάζονται στον τομέα του τουρισμού, θα έχουν και αυτοί μεγαλύτερες και καλύτερες αποδοχές.

Καταλήγοντας, ο κ. Σπανάκης τόνισε για τους εργαζόμενους συνταξιούχους ότι έως τώρα, 25.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι έχουν δηλώσει την απασχόλησή τους στην πλατφόρμα μέσα σε λίγα 24ωρα και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση κατήργησε την παρακράτηση του 30%, δηλαδή το πέναλτι που υπήρχε και μειωνόταν η σύνταξη, όταν κάποιος συνταξιούχος ήθελε να εργαστεί. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Οικονομία / Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, επιδοτεί την επισκευή και ανακαίνιση κατοικιών για εκμίσθωση, με δικαιούχους ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 20.000 ευρώ - Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις νέες προδιαγραφές

Οικονομία / Airbnb: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 20.000 ευρώ - Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις νέες προδιαγραφές

Όταν οι έλεγχοι διενεργούνται από μικτά κλιμάκια υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού με τη συμμετοχή και ελεγκτών της ΑΑΔΕ, εκτός από τον έλεγχο προδιαγραφών βραχυχρόνιας μίσθωσης θα γίνεται και επιτόπιος φορολογικός έλεγχος
LIFO NEWSROOM
Σκυλακάκης: Προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός για «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα»

Οικονομία / Σκυλακάκης: Προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός για «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα»

Σε σχέση δε με τις καθυστερήσεις στα προηγούμενα «Εξοικονομώ», είπε ότι δεν οφείλονται στην έλλειψη των πόρων αλλά στις διαδικασίες και τους ελέγχους που εφαρμόζονται από την ΕΕ, παράγοντες που έχουν εξαλειφθεί στα νέα προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Υπερωρίες: Σε ποιους κλάδους της οικονομίας αυξήθηκαν μετά την υιοθέτηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Οικονομία / Υπερωρίες: Σε ποιους κλάδους της οικονομίας αυξήθηκαν μετά την υιοθέτηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, οι υπερωρίες στους κλάδους εφαρμογής της αυξήθηκαν αθροιστικά κατά 815.509 σε σχέση με τα έτη πριν την εφαρμογή του μέτρου» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης
LIFO NEWSROOM