Ερυθρά Θάλασσα: Drones των Χούτι κατέρριψε βρετανικό πολεμικό πλοίο

Ερυθρά Θάλασσα: Drones των Χούτι κατέρριψε βρετανικό πολεμικό πλοίο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Βρετανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε δύο drones των Χούτι, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Γκραντ Σαπς.

Το πλοίο, μαζί με δυνάμεις από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, προστατεύει τις εμπορικές οδούς στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Χθες το βράδυ, το “HMS Richmond” χρησιμοποίησε πυραύλους Sea Ceptor για να καταρρίψει δύο επιθετικά drones – αποκρούοντας με επιτυχία μια ακόμη παράνομη επίθεση από τους -υποστηριζόμενους από το Ιράν- Χούθι», ανέφερε ο Σαπς σε ανάρτησή του στο X.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν την απαραίτητη δράση για να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, Σάββατο 9/3, γαλλικό πολεμικό πλοίο και μαχητικά αεριωθούμενα κατέστρεψαν τέσσερα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή στον Κόλπο του Αντεν.

«Η αμυντική ενέργεια συνέβαλε άμεσα στην προστασία του φορτηγού πλοίου True Confidence, υπό σημαία Μπαρμπέιντος, το οποίο επλήγη την 6η Μαρτίου και ρυμουλκείται, όπως και άλλων εμπορικών πλοίων που διαπλέουν την περιοχή», επισήμανε ο γαλλικός στρατός σε ανακοίνωσή του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Διεθνή / Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Άρθρο για την απελευθέρωσή τους από την Κιμ Καρντάσιαν - «Να δείξουμε σε αυτά τα θύματα αιμομιξίας το έλεος που τους αξίζει», λένε οι υποστηρικτές των αδελφών που βρίσκονται στη φυλακή για τη δολοφονία των γονιών τους
LIFO NEWSROOM
Μέση Ανατολή: Θρίλερ με τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Θρίλερ με τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

Oι New York Times, επικαλούμενοι τρεις Ισραηλινούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, αναφέρουν πως η επίθεση του Ισραήλ είχε στόχο μία συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Χασέμ Σαφιεντίν
LIFO NEWSROOM