LIVE!

Για πρώτη φορά στην Ιαπωνία πωλούνται ανακυκλωμένες πάνες για ενήλικες και μωρά

Ανακυκλωμένες πάνες ξεκινάνε να πωλούνται στην Ιαπωνία για πρώτη φορά παγκοσμίως Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Μια εταιρεία στην Ιαπωνία ξεκίνησε να πουλά τις πρώτες ανακυκλωμένες πάνες στον κόσμο, καθώς στη γερασμένη ιαπωνική κοινωνία σημειώνεται μετατόπιση της ζήτησης από τις παιδικές πάνες σε εκείνες για ηλικιωμένους. 

Η Unicharm, με έδρα τη νοτιοδυτική περιοχή της Καγκοσίμα, έθεσε προς πώληση τις ανακυκλωμένες πάνες ενηλίκων και βρεφών αυτόν τον μήνα σε εμπορικά κέντρα στο Kyushu – ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα νησιά της Ιαπωνίας – σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun. 

Η συγκεκριμένη ανακύκλωση ονομάζεται «οριζόντια», επειδή οι ανακυκλωμένες πάνες παράγονται επίσης από πάνες οι οποίες ανακυκλώθηκαν. Η Unicharm είπε ότι χρησιμοποίησε τεχνολογία αποστείρωσης, λεύκανσης και απομάκρυνσης των  οσμών που περιλαμβάνει όζον για να διασφαλίσει ότι οι ανακυκλωμένες πάνες είναι απαλλαγμένες από δυσάρεστες οσμές και βακτήρια. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun, ο Τσουτόμου Κίντο, ανώτερος στέλεχος της Unicharm είπε: «Έχουμε λάβει έγκριση από ειδικούς σχετικά με την υγιεινή». 

Οι ανακυκλωμένες πάνες χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία και εγκαταστάσεις νοσηλευτικής φροντίδας στην Καγκοσίμα από τότε που αναπτύχθηκαν το 2022.  

«Οι πελάτες που έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα προϊόντα είπαν ότι ήταν άνετα και δεν αισθάνονταν διαφορετικά από τις κανονικές πάνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. 

Ενώ η δημογραφική πραγματικότητα της Ιαπωνίας έχει προκαλέσει την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για βρεφικές πάνες, οι πωλήσεις για πάνες που προορίζονται για ηλικιωμένους αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται.  

Τον περασμένο μήνα η Oji Holdings, εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα από χαρτί, δήλωσε ότι θα σταματήσει να φτιάχνει παιδικές πάνες μέσα στο 2024, εν μέσω απότομης πτώσης της ζήτησης. Την ίδια ώρα, θα ενισχύσει την παραγωγή προϊόντων υγιεινής για ηλικιωμένους. 

Με πληροφορίες από Guardian 

 
Τech & Science
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ