Μέρκελ: "Έχουμε και όρια"

Μέρκελ: "Έχουμε και όρια" Facebook Twitter
0

Η χώρα μου έχει και όρια στην αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε η Άνκελα Μέρκελ στις προγραμματικές της δηλώσεις ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου. Η γερμανίδα καγκελάριος συμπλήρωσε ότι η Γερμανία ζητά όχι την εύκολη αλλά την καλύτερη λύση. Η Μέρκελ επανέλαβε σύμφωνα με το www.skai.gr,  τις ευθύνες της Γερμανίας απέναντι στην Ευρώπη ενώ υπογράμμισε ότι ανάπτυξη και λιτότητα είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος και προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις της χώρας της δεν είναι ανεξάντλητες.

 «Η Γερμανία είναι μια ισχυρή χώρα, πόλος σταθερότητας στην Ευρώπη, οικονομική ατμομηχανή. Όλα αυτά τα θέτει στην υπηρεσία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στην υπηρεσία της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά ακόμη και οι δυνάμεις της Γερμανίας δεν είναι ανεξάντλητες» είπε η Μέρκελ.

«Όλα τα πακέτα στήριξης που έχουμε συμφωνήσει μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της κρίσης μπορεί να αποδειχθούν μάταια, αν αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι ξεπερνούν τις δυνάμεις μας» τόνισε και υπογράμμισε την αναγκαιότητα προώθησης της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης με τη φράση: «Το ξέρω είναι επώδυνο, δύσκολο, κουραστικό, είναι ηράκλειος άθλος, αλλά είναι αναπόφευκτο».

Η κρίση, σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν χτυπηθούν οι ρίζες του προβλήματος που είναι σύμφωνα με την ίδια η υπερβολική συσσώρευση χρέους, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και η ελλιπής αξιοπιστία της Ευρώπης στο πεδίο τήρησης των ίδιων της των κανονισμών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM