Οι Τούρκοι δεν θέλουν πια την Ευρώπη

Οι Τούρκοι δεν θέλουν πια την Ευρώπη Facebook Twitter
0

Οι Τούρκοι δεν θέλουν πια να ενταχθούν στην Ευρωπαική Ένωση, όπως δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Ε.Ε. υπουργός Εγκεμέν Μπαγκίς. "Στο παρελθόν, όταν οι Τούρκοι κλήθηκαν να απαντήσουν αν θέλουν να ενταχθούν στην Ε.Ε. το 80% έλεγε «ναι». Τώρα, το  85 τοις εκατό λέει «όχι». Οι Τούρκοι πολίτες αισθάνονται ότι υπάρχει περισσότερη ελπίδα στη χώρα τους και καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης», είπε ο Μπαγίς.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός, το 2010, 27.000 Τούρκοι πήγαν να ζήσουν στη Γερμανία, αλλά την ίδια ώρα 35.000 Γερμανοί πολίτες μετακινήθηκαν προς την Τουρκία για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ η ευρωζώνη παραπαίει λόγω της κρίσης, το ΑΕΠ της Τουρκίας καλπάζει με αποτέλεσμα το βιοτικό επίπεδο σε περιοχές της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης να είναι ήδη στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Ελλάδας, των πρώην κομμουνιστικών χωρών της Ε.Ε. και τμημάτων της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως επισημαίνει το euobserver.com, την ίδια ώρα η κρίση που μαστίζει την Αθήνα οδήγησε στο κλείσιμο τριών πολυτελών ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης λόγω της εγκληματικότητας.

Πίσω πάντως από τη βιτρίνα που παρουσίασε ο Τούρκος υπουργός, υπάρχουν και οι αγροτικές περιοχές, όπου το 10% των ανθρώπων ζουν με λιγότερα από 5 δολάρια την ημέρα.

Η Τουρκία επιδιώκει συμφωνία για τη βίζα με την Ε.Ε. αλλά από την πλευρά της πρέπει να εφαρμόσει μέτρα επανεισδοχής μεταναστών, ώστε να μειωθεί το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη, κυρίως μέσω της Ελλάδας. Ο Μπαγίς υποσχέθηκε ότι θα δημιουργήσει ισχυρή συνοριακή αστυνομία αποτελούμενη από 50 χιλιάδες άνδρες, κέντρα κράτησης και ότι θα κατασκευάσει νέες περιφράξεις στα σύνορα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM