Διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στη Συρία

Διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στη Συρία Facebook Twitter
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαμπρόφ και η αμερικανίδα ομόλογός του Χ. Κλίντον σε πρόσφατη συνάντησή τους στην Αγ. Πετρούπολη
0

 

Η Ρωσία, που μαζί με την Κίνα έχει επανειλημμένα ασκήσει βέτο στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά "υπάρχει μεγάλη πιθανότητα" να βρεθεί λύση. Αμερικανός αξιωματούχος ωστόσο θεωρεί δύσκολο να ξεπεραστούν οι διαφορές με τη Μόσχα που εξακολουθεί να θεωρεί τη Συρία ως τον πιο κοντινό της σύμμαχο στη Μέση Ανατολή.

Ηδη 15.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των 16 μηνών που έχουν περάσει αφότου ξέσπασαν οι αντικαθεστωτικές συρράξεις στη χώρα, ενώ η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί παρόλες τις προσπάθειες του Κόφι Ανάν. Συριανή ανθρωπιστική οργάνωση μάλιστα αναφέρει ότι μόνο από τα μέσα Απριλίου -οπότε και άρχισε να ισχύει θεωρητικά η παύση των εχθροπραξιών- έχουν σκοτωθεί 4.700 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Ασαντ, τονίζει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την επιβολή στη χώρα του καμίας απόφασης που προέρχεται από έξω. Δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση ότι το θέμα "αφορά το εσωτερικό της χώρας" και ότι "δεν έχει καμία σχέση με τις ξένες χώρες". Επεσήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση, όσες πιέσεις κι αν δεχτεί από το εξωτερικό, η κυβέρνησή του να αλλάξει πολιτική αναφορικά με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.
Στη διάσκεψη της Γενεύης συμμετέχουν οι δυτικές δυνάμεις καθώς και η Ρωσία, η Τουρκία και άλλες αραβικές χώρες συμπεριλαμβανομένου και του Κατάρ. 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM