Το Vox εγκαταλείπει τη Μελόνι για τον Ορμπάν

Το Vox εγκαταλείπει τη Μελόνι για τον Ορμπάν Facebook Twitter
Βίκτορ Ορμπάν/ Φωτ.: EPA
0

Το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox ανακοίνωσε, σήμερα, ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και συνενώνεται με τη νέα ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

«Η Τζόρτζια Μελόνι θα παραμείνει πάντα φίλη και σύμμαχος», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το εθνικιστικό κόμμα. Οι Πατριώτες – το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPO) της Αυστρίας, το Fidesz του Ορμπαν και το λαϊκιστικό τσεχικό κόμμα ANO υπό τον Αντρέι Μπάμπις – αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα τις εργασίες τους την επόμενη Δευτέρα.

Εκτός από τους Αδελφούς της Ιταλίας (FdI) της Meloni, στο ECR συμμετέχουν επίσης το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας, το οποίο «βολιδοσκόπησε» την πιθανότητα αποχώρησής του αυτή την εβδομάδα, καθώς και οι Σουηδοί Δημοκράτες, μεταξύ άλλων ακροδεξιών κομμάτων.

Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, η ευρωομάδα είχε ξεπεράσει τους Φιλελεύθερους, και είχε αναδειχτεί η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πίσω από το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D).


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM