Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν θα λάβει αποφάσεις μετά την πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν θα λάβει αποφάσεις με την πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, θα περιμένει να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα της σύνθεσης του κοινοβουλίου για να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις. 

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας, «σύνεση» ο Γάλλος πρόεδρος συνέστησε στην ανάλυση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών. 

Ως εγγυητής των θεσμών, θα σεβαστεί την επιλογή του γαλλικού λαού αλλά θα αναμείνει την συγκρότηση της νέας γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σε σώμα για να λάβει τις αποφάσεις που αρμόζουν μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των σημερινών εκλογών στη Γαλλία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ σημειώνοντας ότι οι πάντες θα πρέπει να αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών. 

Η συγκρότηση σε σώμα της νέας γαλλικής Εθνοσυνέλευσης εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ ο πρόεδρος Μακρόν αναχωρεί την Τετάρτη για τις ΗΠΑ όπου θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Αριστερά έρχεται πρώτη στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, μπροστά από το προεδρικό στρατόπεδο του Εμανουέλ Μακρόν. Όπως προβλέπουν το ινστιτούτο Ipsos με τον όμιλο Talan για τις France Télévisions, Radio France, France24/RFI και LCP-National Assembly, ο αριστερός συνασπισμός Νέο Λαϊκό Μέτωπο έρχεται πρώτος με 172 έως 192 έδρες.

Η παράταξη Μακρόν υπό το «Μαζί» προβλέπεται να κερδίσει από 150 έως 170 έδρες, ενώ η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν και οι σύμμαχοί της (οι βουλευτές των Ρεπουμπλικανών που ακολούθησαν τον αμφισβητούμενο πρόεδρο του κόμματος, Ερίκ Σιοτί στη συμμαχία του με το RN) εκτιμάται ότι θα λάβουν από 132 έως 152 έδρες.

Οι Ρεπουμπλικανοί θα κέρδιζαν από 57 έως 67 έδρες. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις κανένα κόμμα δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, που ορίζεται στις 289 έδρες. Υπενθυμίζεται ότι απαιτούνται 289 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, την Κάτω Βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με άλλο exit poll της Ifop Opinion ο αριστερός συνασπισμός του Νέου Λαϊκού Μετώπου εξασφαλίζει από 180 έως 215 έδρες, το προεδρικό στρατόπεδο του Μακρόν από 150 έως 180 έδρες και η ακροδεξιά της Λεπέν και οι σύμμαχοί της από 120 έως 150 έδρες.

Η Opinionway για το C News TV δίνει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο 180-210 έδρες, ενώ το Elabe για το BFM TV 175-205.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM