Ατέλειωτες ουρές στο Αϊβαλί από Τούρκους που περιμένουν να περάσουν στη Λέσβο για διακοπές

Ουρές εκατοντάδων μέτρων στο Αϊβαλί από Τούρκους που περιμένουν να πάνε στη Λέσβο Facebook Twitter
φωτ.: Χ
0

Τι κι αν ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας έσπευσε την περασμένη Πέμπτη να κηρύξει την έναρξη πτώσης του πληθωρισμού. Η ακρίβεια που επικρατεί στη χώρα, σε συνδυασμό με την επαγγελματική συμπεριφορά των Τούρκων επιχειρηματιών σε τουριστικά μέρη, στέλνουν τους Τούρκους πολίτες κατά χιλιάδες στην Ελλάδα.

Η απαίτηση των Τούρκων πολιτών να πάνε στην Ελλάδα συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, με την αίτηση βίζας κατά την άφιξη που εφαρμόζεται μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τους τελευταίους μήνες να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μετά από το μπαϊράμι. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η οποία ισχύει σε 10 ελληνικά νησιά, οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τα νησιά για μια εβδομάδα με 60 ευρώ μόνο.

Η τελευταία εικόνα ήρθε από το Αϊβαλί. Σε βίντεο, ένας πολίτης που είναι στο αυτοκίνητό του καταγράφει μια ατέλειωτη ουρά εκατοντάδων μέτρων, στην οποία Τούρκοι πολίτες περιμένουν να πάρουν το πλοίο για τη Λέσβο

Το αξιοσημείωτο είναι πως την ώρα που οι Τούρκοι επιχειρηματίες στα τουριστικά μέρη ανεβάζουν τις τιμές αδιανόητα θέλοντας να «δαγκώσουν» όσα μπορούν από τους πλούσιους Ρώσους και Άραβες, για τους οποίους ελπίζουν ότι θα επιλέξουν την περιοχή τους για διακοπές, τα τουρκικά ΜΜΕ καθημερινώς επιτίθενται στους Τούρκους πολίτες που επιλέγουν τα ελληνικά νησιά για να απολαύσουν ένα φαγητό το οποίο το χαρακτηρίζουν εξαιρετικό σε σχέση με αυτό που προσφέρουν τα καταστήματα της Τουρκίας, παροχές σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτές της Τουρκίας και παραλίες όπου δεν γίνεται αυτός ο κατακλυσμός ανθρώπων όπως στην Τουρκία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ