Ελληνικά νοσοκομεία: Χωρίς υπολογιστές αλλά με δύο συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Ελληνικά νοσοκομεία: Χωρίς υπολογιστές αλλά με δύο συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το iatropedia πολλά νοσοκομεία και κέντρα υγείας διαθέτουν παλιούς υπολογιστές ή δεν έχουν καν υπολογιστή και πρέπει να εφαρμόσουν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που επέβαλε η τρόικα.

Γιατροί και φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης δεν λειτουργεί σωστά και παρουσιάζει συχνά προβλήματα. Μέσα σε όλα αυτά ένα πιλοτικό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έκανε την εμφάνιση του.

Πρόκειται για ένα σύστημα πιλοτικό το οποίο μάλιστα υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί. Λειτουργεί δοκιμαστικά σε 50 φαρμακεία υπό την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ και της ΚΜΕΣ (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών) και με τη συνεργασία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των ιδιωτικών εταιρειών μηχανογράφησης φαρμακείων.

 Όμως κεντρικό σύστημα παραμένει αυτό της ΗΔΙΚΑ της άλλης εταιρείας του δημοσίου που «τρέχει» επίσημα την ηλεκτρονική συνταγράφηση και καλείται πολύ σύντομα να καλύψει το 80% των συνταγών που διακινούνται στη χώρα. Σε περίπτωση μη εφαρμογής παραμονεύει η Τρόικα…

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ