Καύσωνας: «Ισχυρή» θερμική καταπόνηση του πληθυσμού λόγω ζέστης

Καύσωνας: «Ισχυρή» θερμική καταπόνηση του πληθυσμού σήμερα λόγω ζέστης Facebook Twitter
Καύσωνας στο κέντρο της Αθήνας / EUROKINISSI
0

«Πολύ ισχυρή» ήταν η θερμική καταπόνηση του πληθυσμού σε μεγάλο μέρος της χώρας σήμερα, καθώς ήταν η κορύφωση του κύματος καύσωνα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Meteo, το μεσημέρι της Παρασκευής και εν μέσω καύσωνα, όπως προκύπτει από τις καταγραφές των 165 μετεωρολογικών σταθμών στις περιοχές, σε 106 η θερμική καταπόνηση, δηλαδή το στρες λόγω ζέστης, ήταν «πολύ ισχυρή» και σε 15 «ακραία». 

Μάλιστα στο σύνολο, οι σταθμοί των περιοχών που κατέγραψαν «πολύ ισχυρή» ή «ακραία» θερμική καταπόνηση, ήταν περίπου 73%. Η θερμική καταπόνηση υπολογίστηκε βάσει του Παγκόσμιου Δείκτη Θερμικού Κλίματος (UTCI, °C) ο οποίος ενσωματώνει μετεωρολογικές παραμέτρους όπως την υγρασία, την ταχύτητα του ανέμου και την ακτινοβολία, λαμβάνοντας υπόψη και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος.

Καύσωνας: «Ισχυρή» θερμική καταπόνηση του πληθυσμού σήμερα λόγω ζέστης Facebook Twitter
Χάρτης με τις μετρήσεις για τη θερμική καταπόνηση / Meteo

Την ίδια ώρα, η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα σήμερα έφτασε του 42.1 °C, στον Πύργο Ηλίας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η θερμοκρασία σήμερα ξεπέρασε τους 37 °C σε 217 από τους 519 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς.

Καύσωνας: «Ισχυρή» θερμική καταπόνηση του πληθυσμού σήμερα λόγω ζέστης Facebook Twitter
Χάρτης με τις μετρήσεις για τη μέγιστη θερμοκρασία / Meteo
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα αύριο για το Ψηφιακό Φροντιστήριο - Δωρεάν για 120.000 μαθητές της Γ' Λυκείου

Ελλάδα / Πρεμιέρα αύριο για το Ψηφιακό Φροντιστήριο - Δωρεάν για 120.000 μαθητές της Γ' Λυκείου

Το νέο αυτό πρόγραμμα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως «η μεγάλη καινοτομία» της φετινής σχολικής χρονιάς, φιλοδοξεί να αποτελέσει «εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων» στην εκπαίδευση
LIFO NEWSROOM