Η φωτιά στην Καλιφόρνια εξαπλώνεται κατά 5.000 στρέμματα την ώρα

Η φωτιά στην Καλιφόρνια εξαπλώνεται κατά 5.000 στρέμματα την ώρα Facebook Twitter
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Καλιφόρνια / Φωτ.: X/Twitter
0

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Καλιφόρνια, η οποία εξαπλώνεται κατά 5.000 στρέμματα την ώρα και σε διάστημα τριών ημερών έγινε η έβδομη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία.

Έχοντας μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια στρέμματα γης, η πυρκαγιά που ονομάστηκε «Park Fire» -η μεγαλύτερη που έχει εκδηλωθεί στην Καλιφόρνια το φετινό καλοκαίρι- είχε περιοριστεί μόνο κατά 10% από το πρωί της Κυριακής, δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας Cal Fire.

Περίπου 3.700 πυροσβέστες δίνουν μάχη με την πυρκαγιά, η οποία τροφοδοτείται από το απόκρημνο έδαφος και τις ριπές του ανέμου.

Η «Park Fire» είναι η μεγαλύτερη φωτιά από τα δεκάδες ενεργά μέτωπα πυρκαγιών που μαίνονται στις ΗΠΑ, από τα οποία έχουν καεί περίπου 8 εκατομμύρια στρέμματα, σύμφωνα με το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Πυρόσβεσης.

Το πύρινο μέτωπο έχει αναγκάσει πάνω από 4.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους. Εκδηλώθηκε σε αγροτική και ορεινή ζώνη κοντά στην μικρή πόλη Τσίκο, η οποία βρίσκεται περίπου 145 χιλιόμετρα βόρεια του Σακραμέντο, την πρωτεύουσα της πολιτείας.

Με πληροφορίες από AFP, BBC, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM