Νορβηγία: Υπό την επήρεια κοκαΐνης και αλκοόλ επιτέθηκε στη σύντροφό του ο θετός γιος του πρίγκιπα Χάακον- H καταγγελία

Νορβηγία: Υπό την επήρεια κοκαΐνης και αλκοόλ επιτέθηκε στη σύντροφό του ο θετός γιος του πρίγκιπα Χάακον- H καταγγελία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο 27χρονος Μάριους Μπόργκ Χέιμπι, γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ από προηγούμενη σχέση της, πριν το γάμο της με τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Χάακον, παραδέχθηκε πως επιτέθηκε στη σύντροφό του, αφού είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Πριν 11 μέρες ο θετός γιος του πρίγκιπα Χάακον, διαδόχου του θρόνου της Νορβηγίας, συνελήφθη στο Όσλο μετά από την καταγγελία της 26χρονης influencer Ρεμπέκα Χέλμπεργκ, με την οποία το «κακό παιδί» της βασιλικής οικογένειας της Νορβηγίας διατηρεί σχέση εδώ και οκτώ μήνες. Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία τον γιο της μέλλουσας βασίλισσας Μέτε Μάριτ για «ψυχολογική και σωματική επίθεση» εις βάρος της σε διαμέρισμα του Όσλο τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Ο Χέιμπι συνελήφθη σε άλλο διαμέρισμα και τέθηκε υπό κράτηση για 30 ώρες ενώ στη συνέχεια πήγε  να μείνει με την μητέρα του στο παλάτι Skaugum Estate, σε προάστιο νοτιοδυτικά του Όσλο. Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με διάσειση και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έλαβε εξιτήριο.

Αν και μέχρι τώρα το παλάτι τηρούσε σιγή ιχθύος για το συμβάν, την Τετάρτη 14 Αυγούστου, ο θετός γιος του διαδόχου του θρόνου έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση με την οποία παραδέχεται την πράξη του και ζητά συγγνώμη από την σύντροφό του και την οικογένειά της. Στη δήλωση που έδωσε ο δράστης μέσω του δικηγόρου του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Νορβηγίας «Norwegian Broadcasting Corporation» (NRK) αναφέρει πως «πάσχει από αρκετές ψυχικές διαταραχές» και «παλεύει με τον εθισμό του σε ουσίες» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη δήλωση ο 27χρονος τονίζει ότι σκοπεύει να υποβληθεί σε θεραπεία για τις ψυχικές του διαταραχές ενώ αναφέρει πως έχει λάβει θεραπεία και στο παρελθόν.

Η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ συναντήθηκε με την σύντροφο του γιου της

Το νορβηγικό περιοδικό SE og HØR δημοσίευσε φωτογραφίες από το διαμέρισμα της συντρόφου του  Χέιμπι στο Όσλο, μετά την επίθεση του 27χρονου στην νεαρή γυναίκα. Στις φωτογραφίες διακρίνεται ένα μαχαίρι καρφωμένο στον τοίχο και ένα σπασμένο φωτιστικό. Ο δικηγόρος του δράστη Όβιντ Μπράτλιν, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης της Νορβηγίας πως «ο πελάτης του δεν έχει δηλώσει επίσημα ότι είναι ένοχος αφού δεν έχει ερωτηθεί, αλλά στην πραγματικότητα η δήλωσή του αποτελεί παραδοχή της ενοχής του».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του θύματος Μέτε Υβόν Λάρσεν, δήλωσε πως «είναι καλό που ο δράστης μίλησε ανοιχτά και παραδέχτηκε το πρόβλημά του με τα ναρκωτικά και χαίρεται για αυτό». Μετά το συμβάν που έχει σοκάρει τη Νορβηγία, καθώς για πρώτη φορά μέλος της βασιλικής οικογένειας συλλαμβάνεται, η 29χρονη Juliane Snekkestad, μοντέλο και πρώην σύντροφος του δράστη, με ανάρτησή της στο Instagram δήλωσε πως και η ίδια είχε υποστεί ψυχολογική και σωματική βία όταν διατηρούσε σχέση με τον 27χρονο.

Ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης και της πρόκλησης υλικών ζημιών και αν το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο, θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Νορβηγία, η 50χρονη πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ συναντήθηκε με το θύμα και εξέφρασε την συμπαράστασή της στη νεαρή γυναίκα, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ότι προσπάθησε να επηρεάσει την 26χρονη υπέρ του γιου της. Προς το παρόν η 26χρονη δεν έχει μιλήσει δημόσια για το συμβάν ενώ τις επόμενες μέρες η αστυνομία θα καλέσει τον γιό της μέλλουσας βασίλισσας της Νορβηγίας για ανάκριση.

 Ο γάμος της «κοινής θνητής» Μέτε Μάριτ με τον διάδοχο του θρόνου της Νορβηγίας

Ο Μάριους Μπόργκ Χέιμπι γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1997 στο Όσλο. Γονείς του η Μέτε Μάριτ Χέιμπι και ο Μόρτεν Μποργκ, ένας άνδρας που είχε απασχολήσει τις Αρχές για επεισόδια βίας και κατοχή παράνομων ουσιών. Το ζευγάρι δεν είχε παντρευτεί και ο Μποργκ εγκατέλειψε την Μέτε Μάριτ τέσσερις μήνες μετά την γέννηση του γιου τους. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο πρίγκιπας Χάακον παντρεύτηκε την «κοινή θνητή» Μέτε Μάριτ, πρώην σερβιτόρα, την οποία γνώρισε το 1999 μέσω κοινών φίλων.  

Ο γιος της νέας πριγκίπισσας μεγάλωσε στο παλάτι με τον βασιλιά Χάραλντ και την βασίλισσα Σόνια να τον θεωρούν εγγονό τους. Όταν ο Μάριους Μπόργκ Χέιμπι έγινε 20 ετών η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ με επίσημη ανακοίνωση δήλωσε πως ο γιος της φεύγει για σπουδές στην Καλιφόρνια και στο εξής δεν θα είναι ενεργό μέλος του Στέμματος καθώς επιθυμεί να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή.

Ο 51χρονος πρίγκιπας Χάακον και η 50χρονη πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ παντρεύτηκαν στο Όσλο στις 25 Αυγούστου του 2001. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την 20χρονη διάδοχο του θρόνου, πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα και τον 18χρονο πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους. Το 2018 η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με χρόνια πνευμονική ίνωση. Πρόκειται για ανίατη ασθένεια, η οποία προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα. Η μέλλουσα βασίλισσα της Νορβηγίας έχει ακυρώσει πολλές φορές δημόσιες εμφανίσεις εξαιτίας της ασθένειάς της.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Καταζητείται τρία χρόνια αφού άρπαξε τα παιδιά του και κρύφτηκε στην άγρια φύση

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Καταζητείται τρία χρόνια αφού άρπαξε τα παιδιά του και κρύφτηκε στην άγρια φύση

Πολλοί υποψιάζονται ότι ο Φίλιπς λαμβάνει βοήθεια από υποστηρικτές, καθώς η απομονωμένη περιοχή στην οποία κρύβεται είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να απομονωθούν από την κοινωνία
LIFO NEWSROOM
Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές

Διεθνή / Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια απάντηση στο Ιράν μπορεί να έρθει στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του Γιομ Κιπούρ
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Τραμπ κάνει προεκλογική εκστρατεία στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει;

Διεθνή / Γιατί ο Τραμπ κάνει προεκλογική εκστρατεία στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει;

Ο Τραμπ έχασε την Καλιφόρνια με μεγάλη διαφορά το 2020, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ψήφους, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ Ρεπουμπλικανός υποψήφιος
LIFO NEWSROOM