Τρία παγκόσμια ρεκόρ στίβου κατέρριψε 95χρονος αθλητής από την Κω

Τρία παγκόσμια ρεκόρ στίβου κατέρριψε 95χρονος αθλητής από την Κω Facebook Twitter
Η βράβευση του Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ/ Φωτ.: Aegeanews.gr
0

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τον Κώο πρωταθλητή Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου (World Masters Athletics) που διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics), μέσω του εκπροσώπου της στους αγώνες, τίμησε τον 95χρονο αθλητή απονέμοντάς του τρία αναμνηστικά διπλώματα, τα οποία παραδοσιακά δίνονται μόνο σε αθλητές που καταρρίπτουν παγκόσμια ρεκόρ.

Τρία παγκόσμια ρεκόρ στίβου κατέρριψε 95χρονος αθλητής από την Κω Facebook Twitter
Η βράβευση του Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ/ Φωτ.: Aegeanews.gr

Τα διπλώματα αυτά έχουν ιδιαίτερη συμβολική και συναισθηματική αξία για τον κ. Χατζηεμμανουήλ, καθώς αντιπροσωπεύουν την επίσημη αναγνώριση των επιτευγμάτων του, τονίζοντας την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία που απαιτούνται για να φτάσει κανείς στην κορυφή, ειδικά σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία. Αποτελούν επίσης ένα κομμάτι της κληρονομιάς του, υπενθυμίζοντας μια στιγμή που θα μείνει αξέχαστη τόσο στον ίδιο όσο και στους γύρω του.

Τρία παγκόσμια ρεκόρ στίβου κατέρριψε 95χρονος αθλητής από την Κω Facebook Twitter
Η βράβευση του Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ/ Φωτ.: Aegeanews.gr

Ο 95χρονος πρωταθλητής αποτελεί μια από τις πιο διακεκριμένες και αναγνωρίσιμες αθλητικές προσωπικότητες στους αγώνες στο Γκέτεμποργκ, όπου λαμβάνει μέρος ως ο γηραιότερος αθλητής που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων. Οι υπόλοιποι αθλητές δεν χάνουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, αναγνωρίζοντας τον ως παράδειγμα προς μίμηση.

Τα τρία διπλώματα που του απονεμήθηκαν αφορούν τρία παγκόσμια ρεκόρ που κατέρριψε τον περασμένο Μάρτιο στο Τορούν της Πολωνίας, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του και βετεράνου αθλητή, Στέργου Χατζηστέργου. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ συνεχίζει να εμπνέει τόσο τους νέους όσο και τους βετεράνους αθλητές με την αφοσίωση και το πάθος του για το στίβο.
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

Αθλητισμός / ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

«Όταν γονάτισα, κοίταξα τον διαιτητή και είπα: ''Λυπάμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι γυναίκα, και αυτός είναι άνδρας», δήλωσε η Στέφανι Τέρνερ, αρνούμενη έτσι το δικαίωμα της αντιπάλου της στον αυτοπροσδιορισμό
LIFO NEWSROOM