Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αναστέλλει τη λειτουργία του X του Έλον Μασκ

Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αναστέλλει τη λειτουργία του X του Έλον Μασκ Facebook Twitter
Έλον Μασκ / Φωτ.: Getty Images
0

Ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας διέταξε την την αναστολή λειτουργίας του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, X, του Έλον Μασκ, αφού ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας αρνήθηκε να ορίσει νόμιμο εκπρόσωπο στη χώρα, σύμφωνα με αντίγραφο της απόφασης που είδε το Associated Press.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αλεξάντρε ντι Μοράες, είχε προειδοποιήσει τον Έλον Μασκ το βράδυ της Τετάρτης (28/8) ότι το X θα μπορούσε να μπλοκαριστεί στη Βραζιλία αν δεν συμμορφωθεί με την εντολή του να ορίσει εκπρόσωπο και έθεσε 24ωρη προθεσμία. Η εταιρεία δεν έχει αντιπρόσωπο στη χώρα από τις αρχές του μήνα. Ο Αλεξάντρε ντι Μοράες δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει αποκλεισμένη μέχρι να συμμορφωθεί.

Η κίνηση αυτή κλιμακώνει περαιτέρω την πολύμηνη διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών για την ελευθερία του λόγου, τους ακροδεξιούς λογαριασμούς και την παραπληροφόρηση.

Η Βραζιλία είναι μια σημαντική αγορά για την X, η οποία αγωνίζεται με την απώλεια διαφημιστών από τότε που ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter το 2022. Ο όμιλος ερευνών αγοράς Emarketer αναφέρει ότι περίπου 40 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι, περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού, έχουν πρόσβαση στο X τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Η X είχε αναρτήσει στην επίσημη σελίδα της Global Government Affairs αργά το βράδυ της Πέμπτης (29/8) ότι περίμενε ότι η X θα κλείσει από τον ντι Μοράες, «απλώς και μόνο επειδή δεν θα συμμορφωνόμασταν με τις παράνομες εντολές του να λογοκρίνει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

*Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ