Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποιον θα επιλέξουν τελικά οι Ισπανοί για σημαιοφόρο;

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποιον θα επιλέξουν τελικά οι Ισπανοί για σημαιοφόρο; Facebook Twitter
0

Ο Ισπανός φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς, Παού Γκασόλ, είναι το μεγάλο φαβορί να κρατήσει τη σημαία της Ισπανίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στις 27 Ιουλίου, ενώ υποψήφιος είναι και ο αθλητής του κάνοε/καγιάκ ήρεμων νερών και «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο, Σαούλ Κραβιότο.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να γίνει γνωστή η τελική επιλογή σημαιοφόρου από την ΙΟΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Αλεχάνδρο Μπλάνκο.

Ο Ναδάλ, είχε επιλεχθεί ως σημαιοφόρος αλλά τελικά θα απουσιάσει από τους Αγώνες του Λονδίνου. Ο Ναδάλ είχε κερδίσει τους Μαρτίνεθ και Φερνάντεθ στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρου της Ισπανίας και επομένως ο πρόεδρος Αλεχάνδρο Μπλάνκο, ενημέρωσε την ομοσπονδία ιστιοπλοΐας πως, μετά την εξέλιξη με τον Ναδάλ, σειρά έπαιρναν οι Μαρτίνεθ και Φερνάντεθ.

Έτσι ο Μπλάνκο τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, Χεράρδο Πόμπο, ο οποίος με τη σειρά του τηλεφώνησε χθες βράδυ στους Ολυμπιονίκες.

Όμως, όπως ισχυρίστηκε ο ιστιοπλόος Ίκερ Μαρτίνεθ, ο συναθλητής του, Τσάβι Φερνάντεθ, αισθάνεται ενοχλήσεις στην πλάτη  με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει την προετοιμασία τους εδώ και λίγες ημέρες.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν θα ήταν σωστό να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη αν πιστεύουμε πως μπορεί να μας βλάψει όσον αφορά την επίδοσή μας» εξήγησε ο Μαρτίνεθ από το Γουέιμαουθ.

Αυτός είναι ο λόγος που οι δύο ιστιοπλόοι υποχρεώθηκαν να αρνηθούν την ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή, εξηγώντας πως ακόμη και μία λιγότερη ημέρα προπόνησης, αυτή που θα υποχρεωνόντουσαν δηλαδή να χάσουν κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, θα μπορούσε να τους καταδικάσει αγωνιστικά στην προσπάθειά τους για ένα μετάλλιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσισμό - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Αθλητισμός / Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Η αντίδραση του Άνχελ Τόρες στους ισχυρισμούς του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή Κριστάντους Ούτσε, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media
LIFO NEWSROOM
Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Αθλητισμός / Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Οι περισσότεροι από τους παίκτες είχαν υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ενώ η NFL έχει πλέον αυστηρά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των τραυματισμών στο κεφάλι
LIFO NEWSROOM