Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε πράσινο φως για «ειδική κατάσταση» εντός των συνόρων

Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε πράσινο φως για «ειδική κατάσταση» εντός των συνόρων Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως εγκρίνει μια «ειδική κατάσταση» στο εσωτερικό μέτωπο του Ισραήλ, σύμφωνα με πολλές αναφορές των ΜΜΕ.

Η «ειδική κατάσταση» είναι ένας νομικός όρος που χρησιμοποιείται σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας στις αρχές μεγαλύτερη δικαιοδοσία επί του άμαχου πληθυσμού, προκειμένου να εξορθολογιστούν οι προσπάθειες για την προστασία του πληθυσμού. Ισχύει για 48 ώρες εκτός εάν παραταθεί από τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες αλλαγές στις οδηγίες της Εσωτερικής Διοίκησης του IDF. Η ψηφοφορία διεξήχθη τηλεφωνικά σύμφωνα με το Channel 12. Στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ, τα σχολεία και οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν κανονικά, χωρίς κάποια ανακοίνωση προς ώρας.

Η απόφαση έρχεται την ημέρα που σημειώθηκε η πιο εντατική επίθεση των Ισραηλινών εναντίον του Λιβάνου, με επιθέσεις που σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους, αλλά και το Νο3 της οργάνωσης, πράγμα που αφήνει τον Χασάν Νασράλα με έναν μόνο υψηλόβαθμο αξιωματούχο, στον απόηχο των θανάτων σχεδόν όλου του πολεμικού του συμβουλίου.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χεζμπολάχ: Ο Νασράλα «ξέμεινε» με έναν ανώτερο διοικητή - Νεκρό και το Νο3 της οργάνωσης

Διεθνή / Χεζμπολάχ: Ο Νασράλα «ξέμεινε» από ανώτερους διοικητές - Μυστήριο με το Νο3 της οργάνωσης

Μέσα ενημέρωσης από τη Σαουδική Αραβία, αλλά και το Ισραήλ ανέφεραν ότι ο Αλί Καράκι είναι νεκρός - Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της «είναι καλά» και «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος»
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ