Τζακ Σλόσμπεργκ: Ο μύθος των Κένεντι ποτέ δεν πεθαίνει – απλά γίνεται όλο και πιο παράξενος

Τζακ Σλόσμπεργκ: Ο μύθος των Κένεντι ποτέ δεν πεθαίνει – απλά γίνεται όλο και πιο παράξενος Facebook Twitter
Ο Σλόσμπεργκ μπορεί να μοιάζει ιδιοσυγκρασιακός και φευγάτος αλλά από τη σημερινή φουρνιά των Κένεντι, είναι μάλλον ο πιο λογικός. Φωτ.: Getty Images/ Ideal Image
0

Εκ πρώτης όψεως, ο Τζακ Σλόσμπεργκ μοιάζει με τυπικό «γκόμενο» που έχει αποφοιτήσει από κάποιο πανεπιστήμιο της Ivy League.

Ψηλός, όμορφος και μεγαλοαστός, ανήκει στην κλίκα των φιλελεύθερων cognoscenti και κάνει πατινάζ στα πάρκα σαν πραγματικός Νεοϋορκέζος. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως στα σμιλεμένα ζυγωματικά και τα έντονα φρύδια αποκαλύπτει κάποια έντονα δείγματα της προγονικής του καταγωγής. Ο Τζακ Σλόσμπεργκ είναι αναμφισβήτητα ένας Κένεντι.

Ο Τζον («Τζακ») Μπουβιέ Κένεντι Σλόσμπεργκ γεννήθηκε το 1993, είναι το μικρότερο παιδί της Κάρολαϊν Κένεντι και του σχεδιαστή και καλλιτέχνη Έντουιν Σλόσμπεργκ και πήρε το όνομά του από τον πατέρα της μητέρας του και παππού του, τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι. Ο Τεντ Κένεντι ήταν ο νονός του. Εμφανίζει επίσης μια εκπληκτική ομοιότητα με τον θείο του, τον Τζον Κένεντι τζούνιορ (γνωστό και ως Τζον-Τζον), που πέθανε το 1999. Ο Σλόσμπεργκ ήταν ο κομιστής της βέρας στο γάμο του Τζον-Τζον, και μοιράζεται με τον αείμνηστο θείο του την ίδια κλίση στο γράψιμο αλλά και στις εμφανίσεις με όσα λιγότερα ρούχα γίνεται.

Διάφοροι παρατηρητές μπορεί να βρίσκουν τον Σλόσμπεργκ κάπως περίεργο, με το άγαρμπο χιούμορ του να μοιάζει συχνά ανάρμοστο. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο 31χρονος έχει επιστρατευτεί στην προσπάθεια να εξοικειωθούν με την σύγχρονη πολιτική κατάσταση οι νεότεροι και πιο αποτραβηγμένοι ψηφοφόροι.

Ο Σλόσμπεργκ, ο οποίος διαθέτει πτυχία από το Γέιλ και από το Χάρβαρντ στην ιστορία, το δίκαιο και τη διοίκηση επιχειρήσεων, εργάστηκε για λίγο στο Γραφείο Ωκεανών και Διεθνών Περιβαλλοντικών και Επιστημονικών Υποθέσεων και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Έχει γράψει για την Washington Post, το περιοδικό New York και το People, αλλά το κύριο επίτευγμά του μετά την αποφοίτησή του είναι η δημιουργία περιεχομένου και η καλλιέργεια της παρουσίας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια σειρά από ταινιάκια στο TikTok.

@jack.schlossberg

Never give up

♬ Billie Jean - Michael Jackson

Περίπου μισό εκατομμύριο οπαδοί συντονίζονται πλέον τακτικά για να τον παρακολουθήσουν να τραγουδά την ώρα που οδηγεί, να στοχάζεται τρέχοντας στο πάρκο, να αναπτύσσει τις ιδέες του για την Big Tech και, όλο και πιο συχνά, να επιδίδεται σε κάτι που ο ίδιος αποκαλεί «memes για τη δημοκρατία».

Διάφοροι παρατηρητές μπορεί να βρίσκουν τον Σλόσμπεργκ κάπως περίεργο, με το άγαρμπο χιούμορ του να μοιάζει συχνά ανάρμοστο. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο 31χρονος έχει επιστρατευτεί στην προσπάθεια να εξοικειωθούν με την σύγχρονη πολιτική κατάσταση οι νεότεροι και πιο αποτραβηγμένοι ψηφοφόροι.

Η αμερικανική Vogue τον προσέλαβε ως πολιτικό ανταποκριτή τον Ιούλιο, ενώ το στρατηγείο της Κάμαλα Χάρις  τον χρησιμοποιεί ως μεσολαβητή στην επιχείρηση  ενεργοποίησης της Gen Z υπέρ της υποψηφιότητάς της.

Οι περισσότεροι παράγοντες των Δημοκρατικών κάποιας ηλικίας φαίνεται να τον αντιμετωπίζουν όπως έναν υπερκινητικό ανιψιό – μια αναπόφευκτη παρουσία που συμπαθείς αλλά μερικές φορές εύχεσαι να φύγει. Το γεγονός όμως είναι ότι ο Σλόσμπεργκ μεταφέρει πάνω του το χρυσό προνόμιο του να είναι ένας Κένεντι – είναι ένας απόγονος του μυθικού Κάμελοτ.

Και πρόσφατα είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει σε όλους αυτή τη σύνδεση στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, στο Σικάγο, κατά τη διάρκεια του οποίου εκφώνησε μια δίλεπτη ομιλία. Εξηγώντας στο συνέδριο γιατί ο παππούς του είναι ο απόλυτος «ήρωάς», είπε ότι αυτό ισχύει επειδή «ενέπνευσε μια νέα γενιά να αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να κάνει για τη χώρα μας. Σήμερα, το κάλεσμα του JFK για δράση είναι πλέον δικό μας».

Ο Σλόσμπεργκ μπορεί να μοιάζει ιδιοσυγκρασιακός και φευγάτος αλλά από τη σημερινή φουρνιά των Κένεντι, είναι μάλλον ο πιο λογικός. Λίγα πράγματα είναι πιο παράξενα από το θέαμα της ύστερης πολιτικής καριέρας του ξαδέλφου του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: ο αποσυρθείς πλέον υποψήφιος για την προεδρία και υποστηρικτής του Τραμπ αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ερευνάται για την «συλλογή» των μελών μιας φάλαινας πριν από 20 χρόνια: έκοψε το κεφάλι της με αλυσοπρίονο και στη συνέχεια το έδεσε στο οικογενειακό αυτοκίνητο.

JFK's grandson Jack Schlossberg full speech at 2024 DNC

Αν συμπεριλάβει κανείς σ’ αυτό την ιστορία με το νεκρό αρκουδάκι (σχεδίαζε να το γδάρει, αλλά μετά το πέταξε στο Σέντραλ Παρκ), και μια κατηγορία για σεξουαλική επίθεση (για την οποία ζήτησε συγγνώμη χωρίς να παραδεχτεί την ενοχή του), η φήμη του RFK Jr ότι ήταν λίγο «λοξός» έχει πλέον επαναπροσδιοριστεί - είναι επικίνδυνος.

Μπορεί η Τζάκι Κένεντι να επινόησε τον όρο «Κάμελοτ» για να συμβάλλει στη μυθοποίηση της προεδρίας του εκλιπόντος συζύγου της, αλλά ο μύθος γίνεται πιο ισχυρός αλλά και πιο παράξενος χρόνο με το χρόνο. Αναρωτιέται κανείς αν ένας Κένεντι μπορεί ποτέ να είναι ένας συνηθισμένος θνητός ή αν θα πρέπει πάντα να καλλιεργεί μια υπερμεγέθη προσωπικότητα για να ανταποκρίνεται στο διάσημο όνομά του.

Ως εκπρόσωπος του «Κάμελοτ 2.0», ο Σλόσμπεργκ μοιάζει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Είναι πολιτικά φιλόδοξος, γοητευτικός, μη συγκρουσιακός και δείχνει χαριτωμένος τόσο με κοστούμι όσο και με σορτσάκι.

Με στοιχεία από The Financial Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Έρικ Άνταμς έγινε ο πρώτος δήμαρχος της Νέας Υόρκης στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Διεθνή / Νέα Υόρκη: Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς και οι βαριές κατηγορίες για τα δώρα των Τούρκων

Πώς ο Έρικ Άνταμς έγινε ο προστάτης των Τούρκων του Μπρούκλιν - Τα ανταλλάγματα και η μάχη για την πολιτική επιβίωση του δημάρχου που ήθελε να γίνει το πρόσωπο του νέου Δημοκρατικού Κόμματος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Κατηγορείται για δωροληψία 100.000 δολαρίων για να ενεργεί προς όφελος της Τουρκίας

Διεθνή / Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Κατηγορείται για δωροληψία 100.000 δολαρίων από τουρκικά συμφέροντα

Στο επίκεντρο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Έρικ Άνταμς βρίσκεται ένα κτίριο 35 ορόφων απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ, το οποίο η Τουρκία εγκαινίασε με πανηγυρικά το 2021
LIFO NEWSROOM
«Ήταν θαύμα που έζησε»-Η Μελάνια Τραμπ μίλα για τις απόπειρες δολοφονίας στον Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Μελάνια Τραμπ: Μίλα για τις απόπειρες δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ - «Ήταν θαύμα που έζησε»

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, ο πρώην πρώτη κυρία μίλησε στο Fox News για το πως έζησε η ίδια τις δύο απόπειερες δολοφονίες στον άνδρα της και πρώην πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Η Φλόριντα κινδυνεύει από «μη βιώσιμο» κύμα καταιγίδας καθώς ο κυκλώνας Χέλεν ενισχύεται

Διεθνή / Φλόριντα: Κινδυνεύει από «μη βιώσιμο» κύμα καταιγίδας καθώς ο κυκλώνας Χέλεν ενισχύεται

Χιλιάδες κάτοικοι έχουν ήδη εκκενώσει τα σπίτια τους - Οι αρχές έχουν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία γεννήτριες, τρόφιμα και νερό, μαζί με ομάδες έρευνας και διάσωσης
LIFO NEWSROOM