Ο Τσαρλς Ντανς θα υποδυθεί τον Μικελάντζελο σε ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το BBC

Ο Τσαρλς Ντανς θα υποδυθεί τον Μικελάντζελο σε ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το BBC Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Στο πρόσωπο του Τσαρλς Ντανς είδαν τον ηθοποιό που θα υποδυθεό τον Μικελάντζελο οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ «Renaissance: The Blood and The Beauty» από το BBC.

Πρόκειται για μια σειρά χωρισμένη σε τρία μέρη, όπως έκανε γνωστό το BBC όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμα για την τέχνη και τον πολιτισμό στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο σε εκδήλωση.

Η σειρά «Renaissance: The Blood and The Beauty» είναι συμπαραγωγή με το PBS και εξερευνά μια εποχή βίας και πολιτικής εξουσίας που παρήγαγε μερικά από τα σπουδαιότερα έργα τέχνης του δυτικού κόσμου.

Ο Μικελάντζελο, ή Μιχαήλ Άγγελος, ήταν Ιταλός γλύπτης, ζωγράφος, αρχιτέκτονας και ποιητής της Αναγέννησης, που άσκησε επίδραση στην ανάπτυξη της δυτικής τέχνης.

Σχεδιάζονται επίσης νέες ταινίες ως μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ Arena του BBC, με θέματα από τη ζωή της τραγουδίστριας της όπερας Μαρίας Κάλλας έως το πορτρέτο του ηθποιού που υποδύθηκε τον 007, Ρότζερ Μουρ, καθώς και το νέο σκέλος του ντοκιμαντέρ «In My Own Words», το οποίο εξερευνά τους προσωπικότητες του πολιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τον συγγραφέα Χάνιφ Κουρέισι μέχρι την καλλιτέχνιδα Άλισον Λάπερ. Θα υπάρξει επίσης μια ταινία για τον θρυλικό θεατρικό συγγραφέα Άλαν Μπένετ προς τιμήν των 90ων γενεθλίων του και μια άλλη ταινία για την 80η επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς που συμπίπτει με την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, χωρούσε: Η Κέιτ Γουίνσλετ αναπαριστά on air τη σκηνή με την πόρτα από τον Τιτανικό

Πολιτισμός / Κι όμως, χωρούσε: Όταν η Κέιτ Γουίνσλετ έπαιξε ξανά on air τη σκηνή με την πόρτα από τον Τιτανικό

Καλεσμένη στο Late Night Show, το 2018, η ηθοποιός είχε αναπαραστήσει την επίμαχη σκηνή, με τον Στήβεν Κόλμπερτ στον ρόλο του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο - Έγινε ξανά viral μετά τις αποκαλύψεις της για τα γυρίσματα της ταινίας
LIFO NEWSROOM
Είναι λύση για το Λούβρο να «διαγράψει» τη «Μόνα Λίζα»;

Πολιτισμός / Είναι λύση για το Λούβρο να «διαγράψει» τη Μόνα Λίζα;

Το μουσείο θέλει να δαπανήσει μισό δισεκατομμύριο για μια νέα αίθουσα, η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί το έργο, και οι ειδικοί μιλούν για αξιοποίηση των άλλων θησαυρών του με ριζοσπαστικές αφηγήσεις.
LIFO NEWSROOM
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΩΣ ΤΙΣ 21:00 Νύχτες Πρεμιέρας: 20 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Οθόνες / Νύχτες Πρεμιέρας 2024: Είκοσι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Ο νέος Αλμοδόβαρ, η ταινία τρόμου της χρονιάς, λιγότερο γνωστά αριστουργήματα του Κουροσάβα, κορυφαία βρετανικά φιλμ των '80s και πολλές ακόμα προτάσεις από το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ