Πέταξαν πάλι σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ μετά την καταδίκη των ακτιβιστών του Just stop Oil

«Just stop Oil»: Ακτιβιστές πέταξαν πάλι σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκοκ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Just stop oil
0

Τρεις ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν κονσέρβα τομάτας στο αριστούργημα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, «Ηλιοτρόπια», μερικές ώρες αφότου ανακοινώθηκε η φυλάκιση δύο μελών της οργάνωσης «Just stop Oil»για ακριβώς την ίδια πράξη. 

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, σήμερα Παρασκευή, 27/09, τρεις υποστηρικτές της ακτιβιστικής οργάνωσης «Just stop Oil» μπήκαν στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, όπου προβάλλεται έκθεση με πίνακες του θρυλικού ζωγράφου και στις 2:30 τοπική ώρα, πέταξαν σούπα τομάτας στους πίνακες «Ηλιοτρόπια» 1889 και «Ηλιοτρόπια» 1888. 

 

«Just stop Oil»: Ακτιβιστές πέταξαν πάλι σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκοκ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Just stop Oil

Το έργο του 1889 ήταν ο πίνακας ο οποίος είχαν βανδαλίσει το 2022 οι Φίμπι Πλάμερ και Άνα Χόλαντ, πράξη για την οποία φυλακίστηκαν. Παρόλο που το ίδιο το έργο τέχνης έμεινε άθικτο, σημειώθηκε ζημιά στο χρυσό πλαίσιο του 17ου αιώνα, το οποίο οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν «ένα έργο τέχνης από μόνο του»

Πλέον, πίσω από τα σίδερα της φυλακής βρίσκονται 25 υποστηρικτές της οργάνωσης «Just stop Oil».

«Οι μελλοντικές γενιές θα πιστεύουν ότι βρίσκονταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας», δήλωσε ο Φιλ Γκριν, ένα από τα τρία άτομα που συμμετείχαν στην πράξη βανδαλισμού, την Παρασκευή.

 

«Just stop Oil»: Ακτιβιστές πέταξαν πάλι σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκοκ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Just stop Oil

 Ο 71χρονος Λούντι Σίμπσον, ένας από τους «συνεταίρους» του Γκριν, υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις πράξεις του, ζητώντας να γίνει το ίδιο και για αυτούς που θεωρεί υπαίτιους για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

«Πότε θα λογοδοτήσουν τα στελέχη των εταιρειών ορυκτών καυσίμων και οι πολιτικοί για την εγκληματική ζημιά που κάνουν σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς;»

Για το συμβάν του 2022, η 23χρονη Φίμπι Πλάμερ καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση για την ζημιά, αξίας £10,000, στο πλαίσιο του πίνακα Ηλιοτρόπια 1888. Η 22χρονη σύνεργός της, Άνα Χόλαντ, θα εκτίσει ποινή 20 μηνών για το ίδιο αδίκημα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταγλωττισμένες ομιλίες του Χίτλερ κάνουν θραύση στα social media

Διεθνή / Με χρήση AI, ακροδεξιοί δημιουργούν αγγλόφωνες ομιλίες του Χίτλερ και τις ανεβάζουν στα social media

Επιχειρώντας να προσελκύσουν νέους στη ναζιστική ιδεολογία, ακροδεξιοί χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να φτιάξουν υποτιθέμενες ομιλίες του ηγέτη του Γ' Ράιχ
LIFO NEWSROOM
«Στόχος μας ήταν ο Νασράλα», λέει το Ισραήλ - Δεν επιβεβαιώνεται η εξουδετέρωσή του

Διεθνή / «Στόχος μας ήταν ο Νασράλα», λέει το Ισραήλ - Δεν επιβεβαιώνεται η εξουδετέρωσή του

Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πως σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ - Είναι «πολύ νωρίς για να πούμε» εάν η επίθεση στη Βηρυτό είχε αυτό το αποτέλεσμα, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Διεθνή / Ποιος είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

«Δεν περιμένω να με αθωώσει η ιστορία» δήλωσε σε συνέντευξή του το 2016 - Ο 63χρονος κληρικός υπό την ηγεσία του οποίου η Χεζμπολάχ εξελίχθηκε σε έναν από τους βασικούς εχθρούς του Ισραήλ και κύριους συμμάχους του Ιράν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ