Τυφώνας Helene: Φονικό περασμα από τις ΗΠΑ με τουλάχιστον 64 νεκρούς - Ανυπολόγιστες καταστροφές

Τυφώνας Χέλεν: Φονικό περασμα από τις ΗΠΑ με τουλάχιστον 50 νεκρούς - Ανυπολόγιστες καταστροφές Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά το πέρασμα του τυφώνα Helene από τις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες. Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και των ανυπολόγιστων ζημιών που προκλήθηκαν σε σπίτια, δρόμους και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) βάσει αναφορών από τις κατά τόπους αρχές, τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Καρολίνα, 17 στην Τζόρτζια, 11 στη Φλόριντα, δύο στη Βόρεια Καρολίνα και ένας στη Βιρτζίνια.

«Θλίβομαι βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Helene», δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα είναι μακρύς», συμπλήρωσε.

Στο Σένταρ Κι, ένα νησί μερικών εκατοντάδων κατοίκων στη Φλόριντα, στέγες σπιτιών ξηλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους. Η Helene έφθασε στη βορειοδυτική Φλόριντα το απόγευμα της Πέμπτης ως τυφώνας κατηγορίας 4, στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 225 χλμ/ώρα.

Συνοδευόμενη από καταρρακτώδεις βροχές, η Helene σάρωσε τις νοτιοανατολικές πολιτείες προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις, προτού εξασθενήσει σταδιακά.

«Πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταιγίδες της σύγχρονης ιστορίας για ορισμένες περιοχές στο δυτικό τμήμα της πολιτείας», είπε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παρέμεναν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο καταναλωτές στη Νότια Καρολίνα, περίπου 730.000 στην Τζόρτζια και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη σε άλλες πολιτείες, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο poweroutage.us.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος με την Tesla στη Γερμανία: Διευθυντές επισκέπτονται εργαζομένους για να τσεκάρουν τις αναρρωτικές

Διεθνή / Σάλος με την Tesla στη Γερμανία: Διευθυντές επισκέπτονται εργαζομένους για να τσεκάρουν τις αναρρωτικές

Ο διευθυντής παραγωγής του εργοστασίου της Tesla, δήλωσε ότι οι επισκέψεις στα σπίτια ήταν κοινή πρακτική στον κλάδο και ότι η εταιρεία ήθελε απλώς να «ελέγξει την εργασιακή ηθική των εργαζομένων»
LIFO NEWSROOM
Πρώην αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ με απέλυσε επειδή δεν ενέδωσα

Διεθνή / Πρώην αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ με απέλυσε επειδή δεν ενέδωσα

Πρώην αεροσυνοδός της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας του Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και την απέλυσε επειδή αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του
LIFO NEWSROOM
Με 15 βόμβες των 900 κιλών το Ισραήλ σκότωσε τον Νασράλα

Διεθνή / Το Ισραήλ σκότωσε τον Χασάν Νασράλα με 15 βόμβες βάρους 900 κιλών η καθεμιά

«Οι πιλότοι δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο στόχος τις ημέρες που σχεδιαζόταν» το πλήγμα, είπε αξιωματικός του Ισραήλ - Βίντεο δείχνει οκτώ αεροπλάνα εξοπλισμένα με τουλάχιστον 15 βόμβες των 900 κιλών
LIFO NEWSROOM
Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: Ο στρατός είχε πληροφορίες «σε πραγματικό χρόνο» για τις κινήσεις του Νασράλα

Διεθνή / To Ισραήλ είχε πληροφορίες «real time» για τις κινήσεις του Νασράλα

«Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μια ευκαιρία, μια επιχειρησιακή ευκαιρία που μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίθεση», είπε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM