Το Ισραήλ στέλνει κι άλλα στρατεύματα στον Λίβανο

Το Ισραήλ στέλνει κι άλλα στρατεύματα στον Λίβανο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Επιπλέον χερσαίες δυνάμεις στέλνει στον Λίβανο το Ισραήλ, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι «πρόσθετες δυνάμεις» εντάσσονται «στις περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες επιδρομές σε στόχους της Χεζμπολάχ» στον νότιο Λίβανο. Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρηση στο έδαφος του Λιβάνου. Τα επιπλέον στρατεύματα θα ενταχθούν στη χερσαία επιχείρηση και θα έλθουν από την 36η Μεραρχία και άλλες δυνάμεις, αναφέρουν οι IDF.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι μονάδες των ειδικών δυνάμεων και αλεξιπτωτιστές εισήλθαν στο έδαφος του Λιβάνου σε μικρή απόσταση από τη μεθόριο, στην πρώτη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο που ανακοινώνεται επισήμως. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μονάδες των ειδικών δυνάμεων διεξάγουν επί μήνες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων, στη διάρκεια των οποίων εντόπισαν σήραγγες και αποθήκες όπλων κάτω από σπίτια.

Η συμμετοχή στρατευμάτων του πεζικού και των τεθωρακισμένων της 36ης μεραρχίας, περιλαμβανομένης της Ταξιαρχίας Γκολάνι, όπως και της 188ης ταξιαρχίας τεθωρακισμένων και της 6ης ταξιαρχίας πεζικού υπονοεί ότι η επιχείρηση του Ισραήλ διευρύνεται πέρα από στοχευμένες επιδρομές των ειδικών δυνάμεων. Ο ισραηλινός στρατός έχει επισημάνει ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις του έχουν κυρίως στόχο να καταστρέψουν τις σήραγγες και άλλες υποδομές της Χεζμπολάχ στη μεθόριο και έχει τονίσει ότι δεν σχεδιάζει ευρύτερη επιχείρηση με στόχο τη Βηρυτό ή μεγάλες πόλεις του νότιου Λιβάνου.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ είπε ότι απέκρουσε μια ισραηλινή χερσαία επίθεση σε χωριό στα σύνορα του νότιου Λιβάνου την Τετάρτη και ισχυρίζεται πως δεν έχει επιτρέψει ισραηλινό στρατό στο έδαφος της χώρας, ένας ισχυρισμός που δεν έχει σχολιαστεί από το Τελ Αβίβ. 

Μαχητές της Χεζμπολάχ συγκρούστηκαν «με δύναμη του πεζικού του ισραηλινού εχθρού η οποία προσπαθούσε να διεισδύσει στο χωριό Ανταϊσέχ (…) και την ανάγκασαν να υποχωρήσει», επεσήμανε το κίνημα.

Το φιλοϊρανικό κίνημα πρόσθεσε ότι στοχοθέτησε με ρουκέτες και πυροβολικό «μεγάλη δύναμη του πεζικού» του Ισραήλ στην Μισγκάβ Αμ, στο βόρειο Ισραήλ, και στρατεύματα σε τρεις άλλες περιοχές του Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναόμι Κάμπελ:

Διεθνή / Ναόμι Κάμπελ: Η Unicef διαψεύδει πως ήταν συνεργάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης του μοντέλου

Το διάσημο μοντέλο κατηγορείται ότι τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ιδρύματός της για φιλανθρωπίες, πήγαιναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και προσωπικά έξοδα
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ διότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχει την εξουσία να υπογράψει το κείμενο του νόμου σε περίπτωση άρνησης της προεδρίας
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

 Η γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας «Older Womens Network» χαρακτηρίζει τη Ζιζέλ Πελικό μια «γενναία γυναίκα» που αντιμετωπίζει με θάρρος τους βιαστές της
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η στιγμή που ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δίνει την εντολή για την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Διεθνή / Ιράν: Η στιγμή που ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δίνει εντολή για την επίθεση στο Ισραήλ

Βίντεο όπου ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δίνει εντολή για την επίθεση «Τίμια Υπόσχεση 2» στο Ισραήλ - Για πρώτη φορά, το Ιράν χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους
LIFO NEWSROOM