Διαμάχη Revolut - Meta για τις οικονομικές απάτες στις πλατφόρμες του Ζούκερμπεργκ

Διαμάχη Revolut - Meta για τις οικονομικές απάτες στις πλατφόρμες του Ζούκερμπεργκ Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Η βρετανική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Revolut την Πέμπτη άσκησε κριτική στη μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, για την προσέγγισή της στην αντιμετώπιση της απάτης, λέγοντας ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα πρέπει να αποζημιώνει άμεσα τα άτομα που πέφτουν θύματα απατών μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης του.

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Meta για συνεργασία με τις βρετανικές τράπεζες NatWest και Metro Bank σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής δεδομένων για την πρόληψη απάτης, η Revolut δήλωσε ότι το συμφωνημένο πλαίσιο «απέχει πολύ από το απαιτούμενο για την καταπολέμηση της απάτης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σε δήλωσή του, ο Γούντι Μαλούφ, επικεφαλής χρηματοοικονομικών εγκλημάτων της Revolut, ανέφερε ότι τα σχέδια της Meta για την αντιμετώπιση της οικονομικής απάτης στις πλατφόρμες της ισοδυναμούν με «μικρά βήματα, όταν η βιομηχανία χρειάζεται πραγματικά γιγάντια άλματα».

«Αυτές οι πλατφόρμες δεν φέρουν καμία ευθύνη για την αποζημίωση των θυμάτων, και έτσι δεν έχουν κανένα κίνητρο να κάνουν κάτι γι' αυτό. Η δέσμευση για ανταλλαγή δεδομένων, αν και απαραίτητη, απλά δεν είναι αρκετή», πρόσθεσε ο Μαλούφ.

Το Facebook ήταν η πιο συνηθισμένη πηγή όλων των αναφερόμενων απατών από τους χρήστες της Revolut, καταλαμβάνοντας το 39% της απάτης, ενώ το WhatsApp ήταν η δεύτερη πιο συχνή πηγή, με μερίδιο 18%, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας με τίτλο «Ασφάλεια Καταναλωτών και Οικονομικό Έγκλημα».

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Amazon αποσύρει το «ψεύτικο» απομνημόνευμα της Κιμ Πόρτερ για τον Diddy μετά από αντιδράσεις των παιδιών της

Διεθνή / Η Amazon αποσύρει το «ψεύτικο» βιβλίο της Κιμ Πόρτερ για τον Diddy μετά από αντιδράσεις των παιδιών της

Το απομνημόνευμα, αξίας 22 δολαρίων, δημοσιεύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και, παρά τα πολλά σφάλματα και ανακρίβειες, έγινε μπεστ σέλερ λίγο μετά τη σύλληψη του Combs στις 16 Σεπτεμβρίου
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα Γεζίντι διασώθηκε από τη Γάζα μετά από δεκαετή αιχμαλωσία από τον ISIS

Διεθνή / Γυναίκα Γεζίντι διασώθηκε από τη Γάζα μετά από δεκαετή αιχμαλωσία από τον ISIS

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ο απαγωγέας του κοριυσιού, το οποίο πλέον είναι 21 ετών, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης Χαμάς
LIFO NEWSROOM