ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ιός Mάρμπουργκ: Τα συμπτώματα της νόσου που «έκλεισε» σταθμό τρένων στο Αμβούργο

Ιός Mάρμπουργκ: Τα συμπτώματα της νόσου που «έκλεισε» σταθμό τρένων στο Αμβούργο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Freepik.com
0

Ο ιός Mάρμπουργκ (Marburg) και τα συμπτώματά του θορύβησαν την Τετάρτη τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη.

Μετά την κινητοποίηση σε σταθμό τρένων στο Αμβούργο που οδήγησε στον αποκλεισμό του επί ώρες, ο ιός Μάρμπουργκ απασχολεί την κοινή γνώμη. Στο Αμβούργο εντοπίστηκε ένα ζευγάρι με συμπτώματα που μοιάζουν με της γρίπης - ή ακόμα και κοινών ιώσεων. 

Τα βασικά συμπτώματα του ιού Mάρμπουργκ 

Ως κύρια συμπτώματα του ιού Mάρμπουργκ θεωρούνται ο πυρετός, οι έντονοι πονοκέφαλοι, οι έμετοι και η διάρροια. Είναι σαφές πως πρόκειται για αρκετά κοινά συμπτώματα στην εποχική γρίπη ή τις ιώσεις. 

Γιατί αποκλείστηκε ο σταθμός στο Αμβούργο;

Άμεσα οι αρχές απομόνωσαν το ζευγάρι και προχώρησαν στον αποκλεισμό της αποβάθρας. Αυτό που προκάλεσε την κινητοποίηση ήταν από τη μία τα συμπτώματα του άνδρα - που πάντως δεν είχε πυρετό - και από την άλλη το γεγονός πως μόλις είχαν φθάσει στη Γερμανία από τη Ρουάντα, όπου είχαν βρεθεί στο ίδιο νοσοκομείο με διεγνωσμένο κρούσμα του ιού Μάρμπουγκ. 

Τι είναι ο ιός Mάρμπουργκ;

Ο ιός Μάρμπουργκ, δεν μεταδίδεται μέσω του αέρα, αλλά μπορεί να μεταδοθεί από τις νυχτερίδες και μεταξύ ανθρώπων μέσω των σωματικών υγρών μέσω του σεξ χωρίς προστασία και πληγών στο δέρμα. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατά μέσο όρο, ο ιός Μάρμπουργκ σκοτώνει τους μισούς ανθρώπους που μολύνει.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1967, όταν οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο μολύνθηκαν με έναν προηγουμένως άγνωστο μολυσματικό παράγοντα πρώτα στο Μάρμπουργκ και τη Φρανκφούρτη στη Γερμανία και στη συνέχεια στη Σερβία.

Τech & Science
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τηλεσκόπιο Webb της NASA ανιχνεύει ίχνη διοξειδίου του άνθρακα στην επιφάνεια του φεγγαριού του Πλούτωνα

Τech & Science / Το τηλεσκόπιο Webb της NASA ανιχνεύει ίχνη διοξειδίου του άνθρακα στην επιφάνεια του φεγγαριού του Πλούτωνα

Προηγούμενες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης του διαστημικού σκάφους New Horizons της NASA το 2015, είχαν αποκαλύψει ότι η επιφάνεια του Χάροντα καλύπτεται κυρίως από πάγο
LIFO NEWSROOM