Η Amazon απολύει 13.834 διευθυντές για να αυξήσει κατά 15% τους υπαλλήλους

Amazon: Θα μπορούσε να εξοικονομήσει 3 δισ. δολάρια το χρόνο αν απέλυε 14.000 διευθυντές Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το σχέδιο της Amazon να έχει λιγότερους εργαζόμενους σε διευθυντικές θέσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αξιοσημείωτες περικοπές θέσεων εργασίας αλλά ταυτόχρονα και εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Andy Jassy, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ήθελε να αυξήσει τον αριθμό των υπαλλήλων κατά 15% σε σχέση με τους διευθυντές, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025. Η Morgan Stanley εκτίμησε ότι η προσπάθεια αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάργηση περίπου 13.834 διευθυντικών θέσεων μέχρι τις αρχές του 2025 και κατ' επέκταση θα βοηθούσε να εξοικονομηθούν από 2,1 έως 3,6 δισ. δολάρια.

Η εκτίμηση υποθέτει ότι το 7% του εργατικού δυναμικού της Amazon βρίσκεται σε διευθυντικές θέσεις. Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, η Amazon είχε περίπου 105.770 διευθυντές παγκοσμίως, ένας αριθμός που θα μειωθεί σε 91.936 το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους με βάση την εκτίμηση της Morgan Stanley. Σε δηλώσεις της στο Business Insider, η Amazon είχε δηλώσει ότι τα τελευταία χρόνια είχε «προσθέσει πολλούς διευθυντές» και ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή» για να κάνει αυτή την αλλαγή.

Κάθε ομάδα εντός της Amazon θα επανεξετάσει τη δομή της και είναι πιθανό οι οργανισμοί να καταργήσουν ρόλους που δεν είναι πλέον απαραίτητοι, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η αλλαγή αφορά την «ενίσχυση της κουλτούρας και των οργανισμών μας», αρνούμενη παράλληλα να σχολιάσει τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley. Η Morgan Stanley υπέθεσε ότι το κόστος ανά διευθυντή ήταν 200.000 έως 350.000 δολάρια ετησίως. Με βάση αυτούς τους αριθμούς, η Amazon θα μπορούσε να εξοικονομήσει 2,1 έως 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος, εάν προχωρήσει σε αυτές τις περικοπές.

Η Morgan Stanley εκτίμησε ότι η εξοικονόμηση θα αντιστοιχούσε περίπου στο 3% έως 5% των προβλεπόμενων λειτουργικών κερδών της Amazon για το 2025. Η Amazon απασχολεί συνολικά περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στις αποθήκες και τις επιχειρήσεις logistics της εταιρείας και δεν ανήκουν στο εταιρικό εργατικό δυναμικό της. Η εταιρεία θα μπορούσε να εξετάσει και άλλες μεθόδους, πέρα από την περικοπή θέσεων εργασίας, όπως για παράδειγμα να βάλει τους διευθυντές να αναλάβουν νέους ρόλους.

Παρόλα αυτά, η Morgan Stanley βλέπει μια τεράστια ευκαιρία για την Amazon να γίνει πιο αποτελεσματική με αυτές τις μεγάλες κινήσεις.

Με πληροφορίες από Business Insider

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τηλεσκόπιο Webb της NASA ανιχνεύει ίχνη διοξειδίου του άνθρακα στην επιφάνεια του φεγγαριού του Πλούτωνα

Τech & Science / Το τηλεσκόπιο Webb της NASA ανιχνεύει ίχνη διοξειδίου του άνθρακα στην επιφάνεια του φεγγαριού του Πλούτωνα

Προηγούμενες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης του διαστημικού σκάφους New Horizons της NASA το 2015, είχαν αποκαλύψει ότι η επιφάνεια του Χάροντα καλύπτεται κυρίως από πάγο
LIFO NEWSROOM