Έλον Μασκ: Δίνει $47 σε κάθε Αμερικανό που μαζεύει υπογραφές για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή

Έλον Μασκ: Δίνει $47 σε κάθε Αμερικανό που μαζεύει υπογραφές για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Ο Έλον Μασκ προσφέρει $47 σε κάθε εγγεγραμμένο ψηφοφόρο που θα προσελκύσει και άλλους πολίτες στην υπογραφή μίας καμπάνιας για την υποστήριξη της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, όπως έγραψε στο X ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

 Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, του America PAC, μίας πολιτικής οργάνωσης που διαθέτει πόρους για την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την συγκέντρωση εκατομμυρίων υπογραφών σε συγκεκριμένες κομβικές Πολιτείες για τις εκλογές της 5ής Νοεμβρίου. 

«Για κάθε ψηφοφόρο σε Πολιτεία-κλειδί που παραπέμπετε, εσείς παίρνετε $47! Εύκολο χρήμα», έγραψε ο Μασκ, με ανάρτησή του στο δικής του ιδιοκτησίας μέσο, X.  Οι Πολιτείες στις οποίες αναφέρεται είναι η Πενσυλβάνια, η Τζόρτζια, η Νεβάδα, η Αριζόνα, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Βόρεια Καρολίνα. 

Συγκεκριμένα, ο Μασκ ζητά από τους ακολούθους του να υπογράψουν αίτηση για την υπεράσπιση των δύο πρώτων τροποποιήσεων του Αμερικανικού Συντάγματος, που κατοχυρώνουν με την σειρά το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και την οπλοκατοχή. 

Η δράση αυτή διοργανώνεται από το America PAC, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση ή πολιτική επιτροπή (PAC σημαίνει Political Action Comittee), στόχος της οποίας είναι να συγκεντρώσει και να διαθέσει κεφάλαια στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ. Στις ΗΠΑ, τα λεγόμενα «PAC's» παίζουν σημαντικό ρόλο στην συγκέντρωση χρηματοδότησης για πολιτικούς σκοπούς, όχι μόνο σε ομοσπονδιακό, αλλά ακόμη και σε τοπικά επίπεδα.

 Ο Ελον Μασκ, σε συνεργασία με άλλους παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, ίδρυσε το America PAC το 2024, με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla θα συνεισφέρει $45 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα στην καμπάνια του Τραμπ, προτού ο ίδιος το διαψεύσει. 

Μετά από την ανάρτηση του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες των social media που αναρωτήθηκαν κατά πόσο η κινητοποίηση ψηφοφόρων υπό την αμοιβή χρημάτων είναι νόμιμη. Η απάντηση είναι πώς από την στιγμή που τα κίνητρα δίνονται για την συγκέντρωση υπογραφών και όχι ψήφων, τότε η ενέργεια δεν είναι παράνομη. 

Παρότι ο Μασκ, αφότου αγόρασε το Twitter, είχε δηλώσει ότι η πλατφόρμα πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερη, ο ίδιος δεν διστάζει να κρύψει την προτίμηση του στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πήγε την στήριξη του ένα βήμα παραπέρα και εμφανίστηκε μαζί με τον Τραμπ σε εκδήλωσή του. 

Φορώντας ένα μαύρο καπέλο και μαύρο πουκάμισο και μπουφάν που έγραφε "Occupy Mars" ("να καταλάβουμε τον Άρη"), ο Μασκ ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε να πηδά δεξιά κι αριστερά με τα χέρια ψηλά καθώς το πλήθος αποθέωνε το ντουέτο.

«Η αληθινή δοκιμασία του χαρακτήρα κάποιου είναι πώς συμπεριφέρεται κάτω από πυρά. Είχαμε έναν πρόεδρο που δεν μπορούσε να ανέβει μια σκάλα και έναν άλλον που έβγαζε γροθιές μετά τον πυροβολισμό! Fight! Fight! Fight!».

Παρά την προσπάθεια του Τραμπ να κάνει πραξικόπημα και να παραμείνει στην εξουσία στις 6 Ιανουαρίου 2021, ο Μασκ υποστήριξε: «Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να κερδίσει για να διατηρήσει το Σύνταγμα. Πρέπει να κερδίσει για να διατηρήσει τη δημοκρατία στην Αμερική.  Πάρτε όλους όσους γνωρίζετε, και τραβήξτε τους μαζί σας για να εγγραφείτε για να ψηφίσετε. Αν δεν το κάνετε αυτό, αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Viv Anderson: Το ιστορικό ντεμπούτο του πρώτου μαύρου παίκτη της Αγγλίας και η ανεξίτηλη μάχη του με τον ρατσισμό

Διεθνή / Viv Anderson: Πώς νίκησε τον ρατσισμό ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία - Του πετούσαν μπανάνες από τις κερκίδες

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός εκείνη την εποχή», λέει στο CNN Sport - Το ποδόσφαιρο «έχει ακόμη πολλά να μάθει» για τη διαφορετικότητα και την ανοχή, λέει ο ίδιος
LIFO NEWSROOM
Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζεται, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

Διεθνή / Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζουν, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

«Κρίνεται για μια αφήγηση που προέκυψε από ψέματα» δήλωσε η Τζανίς Κομπς για τις κατηγορίες βιασμού, ασέλγειας σε ανήλικα και sex trafficking που αντιμετωπίζει ο ράπερ
LIFO NEWSROOM