Ο Νετανιάχου λέει ότι εξοντώθηκαν οι πιθανοί διάδοχοι του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου λέει ότι εξοντώθηκαν οι πιθανοί διάδοχοι του ηγέτη της Χεζμπολάχ Facebook Twitter
0

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ισραηλινών επιθέσεων και την αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ, σήμερα.

Ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ «εξόντωσε» τους πιθανούς διαδόχους του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, αποφεύγοντας να τους κατονομάσει.

«Υποβαθμίσαμε τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Εξοντώσαμε χιλιάδες τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων τον ίδιο τον Νασράλα και τον αντικαταστάτη του Νασράλα και τον αντικαταστάτη του αντικαταστάτη», ανέφερε ο Νετανιάχου στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν, ο άνθρωπος που εμφανιζόταν ως ο πιθανότερος διάδοχος του Νασράλα, πιθανότατα «εξοντώθηκε». Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποιον εννοούσε ο Νετανιάχου όταν αναφέρθηκε στον «αντικαταστάτη του αντικαταστάτη».

Νωρίτερα σήμερα, οι IDF δήλωσαν, ότι έστειλαν μια τέταρτη μεραρχία εντός του Λιβάνου, σε μια ένδειξη ότι μπορεί πλέον να έχει περισσότερους από 20.000 στρατιώτες στη χώρα, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με την αρχική δύναμη που εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα. Ο ισραηλινός στρατός αρνείται να δώσει επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των δυνάμεών του, αλλά οι μεραρχίες δεν αναμένεται να είναι στο μέγιστο εκτιμώμενο μέγεθος των 10.000 η καθεμία.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνοριακή περιοχή με τον Λίβανο το Ισραήλ έχει αναπτύξει πέντε μεραρχίες στρατιωτών, υπερβαίνοντας τις τρεις μεραρχίες που είναι σήμερα δεσμευμένες για τον πόλεμο στη Γάζα.

Η αύξηση των δυνάμεων ήρθε καθώς οι IDF εξέδωσαν εντολές εκκένωσης σε περισσότερα από 24 χωριά στα νοτιοδυτικά του Λιβάνου και έδωσαν «επείγουσες προειδοποιήσεις» στα αραβικά σε παραθεριστές και σκάφη κατά μήκος της λιβανέζικης ακτής μέχρι τον ποταμό Awali, βόρεια της πόλης της Σιδώνας. «Για την ασφάλειά σας, αποφύγετε να βρίσκεστε στη θάλασσα ή στην παραλία από τώρα και μέχρι νεωτέρας» έγραψε ο Αβιτσάι Αντράι, ο εκπρόσωπος των IDF στα αραβικά, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη είχαν προηγουμένως σφυροκοπήσει στόχους στη Βηρυτό, τον ανατολικό και νότιο Λίβανο, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όμως παρά την κλιμακούμενη αεροπορική και χερσαία επίθεση, η Χιζμπολάχ εκτόξευσε ένα από τα μεγαλύτερα μπαράζ ρουκετών του περασμένου έτους στο βόρειο Ισραήλ την Τρίτη.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει «περίπου 135 βλήματα» από τον Λίβανο σήμερα στις 3 μ.μ., τοπική ώρα, μετά την τηλεοπτική ομιλία του υπαρχηγού της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ. Ένα σπίτι χτυπήθηκε στο Κιριάτ Γιαμ, βόρεια της παράκτιας πόλης Χάιφα, η δεύτερη φορά από την Κυριακή που περιοχές κοντά στην πόλη πλήττονται από ρουκέτες από τον Λίβανο. Οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα ή έπεσαν σε ανοικτές περιοχές, αν και ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Στην ομιλία του, ο Κασέμ υποσχέθηκε ότι η Χεζμπολάχ θα πολεμήσει και θα αντικαταστήσει τον Χασάν Νασράλα, τον μακροχρόνιο ηγέτη της, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου.«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω: οι δυνατότητές μας είναι άθικτες» είπε, επικαλούμενες τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσεχία Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Διεθνή / Τσεχία Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Νωρίτερα σήμερα οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη ενός κυκλώματος που λειτουργούσε μια πλατφόρμα στο Darknet με εκατομμύρια εικόνες παιδικής πορνογραφίας
LIFO NEWSROOM
Η Βρετανική ΜΙ5 προειδοποιεί: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει το χάος στην Ευρώπη

Διεθνή / Η βρετανική ΜΙ5 προειδοποιεί: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει το χάος στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της MI5, της διεύθυνσης εσωτερικών πληροφοριών της Μ. Βρετανίας Κεν ΜακΚάλουμ, υπήρξαν επίσης 20 συνωμοσίες υποστηριζόμενες από το Ιράν από το 202
LIFO NEWSROOM