Υπόθεση Πελικό: Γιατί νάρκωσε την κόρη του ο δράστης - Ποτέ δεν την άγγιξα, λέει ο Ντομινίκ

Ντομινίκ Πελικό: «Ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου και τα εγγόνια μου» είπε στο δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Την σχέση του με τον Ντομινίκ Πελικό περιέγραψε στο δικαστήριο ο γαμπρός του βασικού κατηγορούμενου για τους βιασμούς της συζύγου του, Ζιζέλ από τον ίδιο και 50 άγνωστους άνδρες επί 10 χρόνια.

Ο Πιερ Π., σύζυγος της κόρης του ζεύγους Πελικό, Καρολίν Νταριάν, κατέθεσε χθες Τρίτη στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν όσα γνωρίζει για την πολύκροτη υπόθεση των βιασμών της Ζιζέλ. 

Ο γαμπρός του ζεύγους Πελικό ανέφερε ότι γνώρισε τους γονείς της συζύγου του το 2003. Όπως δήλωσε, ο ίδιος είχε μια καλή σχέση με τον πεθερό του, Ντομινίκ Πελικό επειδή οι δύο άντρες είχαν κοινά ενδιαφέροντα, ειδικότερα με τον αθλητισμό.

Ο Πελικό έλεγε πως η Ζιζέλ ήταν πολύ κουρασμένη για να κρατήσει τα παιδιά

«Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί. Είχα πολλή στοργή για αυτόν τον άνθρωπο», είπε στο δικαστήριο ο γαμπρός του Πελικό, ο οποίος εκείνη την περίοδο αγνοούσε πως ο πεθερός του ήταν ο ιθύνων νους για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό. Ο Πιερ Π. ανέφερε πως όταν έπαιρνε τηλέφωνο στην οικία των πεθερικών του ήταν δύσκολο να επικοινωνήσει με την μητέρα της συζύγου του. Σύμφωνα με τον γαμπρό των Πελικό, ο πεθερός του έλεγε στο ζευγάρι πως η Ζιζέλ «ήταν πολύ κουρασμένη για να κρατήσει τα παιδιά τους» ενώ όταν μιλούσε «τα λόγια της ήταν ασυνάρτητα» και «φαινόταν μπερδεμένη».

Σύμφωνα με την κατάθεση του Πιερ Π. το σίγουρο ήταν πως εκείνος και η σύζυγός του ανησυχούσαν για την υγεία της Ζιζέλ. «Τώρα καταλαβαίνω ότι ο μόνος στόχος ήταν να την έχει υπό την επιρροή του», δήλωσε ο μάρτυρας.

Στις 2 Νοεμβρίου του 2020, ο γαμπρός του Πελικό έμαθε για την δράση του πεθερού του και τους βιασμούς της Ζιζέλ. «Έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μου. Έπρεπε να οργανώσουμε πώς θα το ανακοινώσουμε στην οικογένεια, στην κόρη και στον γιο μας. Ήμουν ο γαμπρός του, όμως αυτός δεν υπάρχει πια για μένα», κατέθεσε ο γαμπρός του Ντομινίκ Πελικό στο δικαστήριο και αποκάλυψε ότι είπε στον μικρό γιο του πως δεν θα έβλεπε ξανά τον παππού του. 

Ο βασικός κατηγορούμενος Ντομινίκ Πελικό απάντησε σχεδόν δακρυσμένος στον γαμπρό του: «Για μένα ήσουν σαν γιος μου. Είμαι ο μόνος υπεύθυνος».

«Ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου και τα εγγόνια μου», είπε ο Πελικό στον γαμπρό του

Όταν το 2020 συνελήφθη ο Ντομινίκ Πελικό η αστυνομία κατά την διάρκεια έρευνας στην οικία του εντόπισε και φωτογραφίες της κόρης του, Καρολίν Νταριάν, που την έδειχναν να κοιμάται με τα εσώρουχα. 

Ο σύζυγός της κατέθεσε στο δικαστήριο: «Αυτή η ανακάλυψη πρόσθεσε τρόμο στον τρόμο. Ποτέ δεν την έχω ξαναδεί έτσι. Δεν αναγνωρίζω τα εσώρουχα στις φωτογραφίες. Το ερώτημα για μένα δεν είναι να μάθω αν ήταν ναρκωμένη, αλλά γιατί ήταν ναρκωμένη». Ο μάρτυρας κατέθεσε πως η σύζυγός του μετά από όσα συνέβησαν δίνει μάχη κατά της χημικής υποταγής και είναι όπως η μητέρα της, Ζιζέλ Πελικό, δηλαδή, δείχνει «δυνατή» αλλά μέσα της είναι «ένας σωρός από ερείπια».

«Σε ρωτάω ένα πράγμα. Με πιστεύεις όταν λέω πως ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου και τα εγγόνια μου;», ρώτησε τον γαμπρό του ο ιθύνων νους των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό και του ζήτησε να τον συγχωρήσει.

Συνήγορος υπεράσπισης επιτέθηκε στον γαμπρό των Πελικό για το επάγγελμά του

Κατά την διάρκεια της δίκης την Τρίτη, η συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των 50 κατηγορουμένων για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό επιτέθηκε στον μάρτυρα. 

Ειδικότερα, η 45χρονη δικηγόρος Νάντια Ελ Μπουρουμί επιτέθηκε στον μάρτυρα για το επάγγελμά του. Ο γαμπρός του ζεύγους Πελικό είναι δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. «Η θέση σας είναι ευαίσθητη. Είστε αρχισυντάκτης στο BFMTV. Για μένα η δημοσιότητα της δίκης και η προβολή των βίντεο (με τους βιασμούς) είναι πρόβλημα. Στο BFMTV παρουσιάζετε τους κατηγορούμενους ως τέρατα», είπε η συνήγορος υπεράσπισης στον γαμπρό του ζεύγους Πελικό. 

Ο δημοσιογράφος απάντησε πως παραμένει επαγγελματίας και ποτέ δεν έχει επιτρέψει στον εαυτό του να μιλήσει για τη δίκη της Μαζάν στο κανάλι που εργάζεται.

Η πολύκροτη δίκη των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό από 50 άγνωστους άνδρες ξεκίνησε στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στις 2 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Ο βασικός κατηγορούμενος Ντομινίκ Πελικό νάρκωνε την 72χρονη σύζυγό του και «παρέδιδε» το σώμα της σε άγνωστους άνδρες για να την βιάζουν. Ο 71χρονος συνταξιούχος ηλεκτρολόγος «στρατολογούσε» τους βιαστές από πλατφόρμα για swingers (ανταλλαγής συντρόφων) στο διαδίκτυο. Οι πολλαπλοί βιασμοί της Ζιζέλ Πελικό εν αγνοία του θύματος είχαν διάρκεια 10 χρόνια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των πέντε βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Συνταξιούχος, άνεργος και άλλοι τρεις από τους 50 βιαστές της ναρκωμένης Ζιζέλ στο εδώλιο

Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστούν στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν 5 από τα τέρατα που βίαζαν την Ζιζέλ Πελικό - Τι ισχυρίζονται ο Ντιντιέ Σ., ο Καρίμ Σ., ο Βενσάν Σ., ο Ζαν Μαρκ Λ. και ο Πατρίκ Α.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Beyoncé και Jay-Z αντέδρασαν για πρώτη φορά σε κατηγορίες που τους συνδέουν με την υπόθεση του Diddy

Διεθνή / Beyoncé και Jay-Z αντέδρασαν για πρώτη φορά σε κατηγορίες που τους συνδέουν με την υπόθεση του Diddy

Η τραγουδίστρια Jaguar Wright ήταν καλεσμένη του Piers Morgan και διαιώνισε με έναν τρόπο, τη φημολογία της εμπλοκής τους στην εγκληματική δράση του ράπερ, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του ζευγαριού
LIFO NEWSROOM
Μίλτον: «Γράψτε το όνομά σας στο χέρι σας για να αναγνωρίσουμε το σώμα σας» λένε σε όσους αρνούνται να φύγουν από τη Φλόριντα

Διεθνή / Τυφώνας Μίλτον: «Γράψτε το όνομά σας στο χέρι σας για να σας αναγνωρίσουμε μετά» λένε σε όσους δεν φεύγουν από τη Φλόριντα

Η αστυνομία ζητά εκκένωση, λέγοντας «όποιος μείνει θα πνιγεί σίγουρα» - Παροτρύνουν όσους μείνουν, να γράψουν τα στοιχεία τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο σώμα τους
LIFO NEWSROOM
Tυφώνας Μίλτον: Πώς δημιουργείται και πώς η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει το φαινόμενο

Περιβάλλον / Πώς ενισχύεται ο τυφώνας Μίλτον - Μπορεί να φθάσει «κατηγορία 6»;

Οι τυφώνες γίνονται ισχυρότεροι πιο γρήγορα και εμφανίζονται συχνότερα, λόγω των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής - Πώς σχηματίζονται οι τυφώνες και πώς μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μίλτον: Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις στη Φλόριντα - Έδεσε το σπίτι του με ιμάντες, γεμίζουν σάκους με άμμο

Διεθνή / Τυφώνας Μίλτον: Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις στη Φλόριντα - Έδεσε το σπίτι του με ιμάντες, άδεια βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ

Γεμίζουν σάκους με άμμο - Ο τυφώνας Μίλτον έχει ενισχυθεί σε κυκλώνα κατηγορίας 5, το ανώτατο επίπεδο στην κλίμακα - Το νερό μπορεί να «καταπιεί» ένα ολόκληρο σπίτι
LIFO NEWSROOM