Ταχυδρόμος στην Ανταρκτική: Η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Ταχυδρόμος στην Ανταρκτική: Η πιο «cool» δουλειά του κόσμου Facebook Twitter
Η βάση στο νησί Goudier/Youtube: UK Antarctic Heritage Trust
0

Ο Τζορτζ Κλαρκ ποτέ του δεν είχε δουλέψει σε ταχυδρομείο και σίγουρα δεν είχε μετρήσει πιγκουίνους στο παρελθόν, όμως όταν πιάνεις δουλειά στην Ανταρκτική, τότε μάλλον είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες. 

Με τέτοιες, ιδιόμορφες εργασίες θα καταπιάνεται ο 34χρονος Τζορτζ Κλαρκ, που μαζί με μια μικρή ομάδα, θα στελεχώσουν το πιο νότιο μουσείο και ταχυδρομείο της Ανταρκτικής. Για κάποιους, πρόκειται για την πιο «cool» δουλειά του κόσμου, μεταφορικά και κυριολεκτικά. 

Η ομάδα των πέντε ατόμων θα περάσει πέντε μήνες στο νησί Goudier, στην Ανταρκτική, που έχει το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Εκεί, θα κάνουν παρέα στους πιγκουίνος gentoo που ζουν στην περιοχή, καταγράφοντας τις συνήθειες της άγριας ζωής της Ανταρκτικής. 

Όμως δεν θα είναι μόνοι τους. Στο νησί Goudier σταματάνε έως και δύο κρουαζιερόπλοια κάθε μέρα, με τους επιβάτες τους να σπεύδουν στο μικροσκοπικό κτίσμα. Για τους περισσότερους, η ευκαιρία να στείλουν ένα γράμμα στους δικούς τους από το νοτιότερο ταχυδρομείο του κόσμου είναι απλά ακαταμάχητη. 

Ο Κλαρκ, που θα αναλάβει την διοίκηση του ταχυδρομείου, λέει ότι η ύπαρξη του σε ένα τόσο απόμακρο σημείο είναι «κάπως τρελή», αλλά καταλαβαίνει τους λόγους πίσω από την διατήρηση του. 

Όσο για τον ίδιο, δηλώνει ότι ανυπομονεί «για τις ημέρες που θα ξυπνάω και θα πίνω καφέ με θέα την Ανταρκτική». 

Τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού θα είναι υπεύθυνα για το μουσείο και το μικρό μαγαζί στο εσωτερικό του, αλλά μεγάλο μέρος της μέρας τους θα αφιερώνεται στο καλωσόρισμα των τουριστών. 

Η αποστολή του Κλαρκ και των συναδέλφων του χρηματοδοτείται από το United Kingdom Antarctic Heritage Trust, μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης αφιερωμένης στην διατήρηση βρετανικών βάσεων στην Ανταρκτική.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Διεθνή / Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Η απουσία του Μπιά από δημόσιες εμφανίσεις, και ιδιαίτερα η ακύρωση της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στη σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας στο Παρίσι, είχε τροφοδοτήσει φήμες για σοβαρή ασθένεια ή ακόμα και θάνατο
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

«Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως πορεία και δεν εργαστεί για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για να φέρει τους ομήρους στο σπίτι, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε», λένε οι Ισραηλινοί στρατιώτες
LIFO NEWSROOM
Beyoncé και Jay-Z αντέδρασαν για πρώτη φορά σε κατηγορίες που τους συνδέουν με την υπόθεση του Diddy

Διεθνή / Beyoncé και Jay-Z αντέδρασαν για πρώτη φορά σε κατηγορίες που τους συνδέουν με την υπόθεση του Diddy

Η τραγουδίστρια Jaguar Wright ήταν καλεσμένη του Piers Morgan και διαιώνισε με έναν τρόπο, τη φημολογία της εμπλοκής τους στην εγκληματική δράση του ράπερ, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του ζευγαριού
LIFO NEWSROOM