ΗΠΑ: 100 πεινασμένα ρακούν περικύκλωσαν σπίτι στην Ουάσινγκτον

ΗΠΑ: Εκατό πεινασμένα ρακούν περικύκλωσαν σπίτι στην Ουάσινγκτον Facebook Twitter
0

Επί 35 χρόνια συνήθιζε να ταΐζει ρακούν στην πίσω αυλή της κατοικίας της μια γυναίκα που ζει στην μικρή πόλη Πούλσμπο της κομητείας Κίτσαπ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, χωρίς να έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Όμως, στις 3 Οκτωβρίου όλα άλλαξαν, όταν η γυναίκα είδε περίπου 100 πεινασμένα ρακούν να έχουν περικυκλώσει την κατοικία της ενώ όπως δήλωσε αργότερα στους αστυνομικούς, μερικά από αυτά είχαν επιθετική συμπεριφορά. Η γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, κάλεσε την αστυνομία για βοήθεια αφού όπως είπε τα ρακούν είχαν περικυκλώσει και το αυτοκίνητό της και η ίδια δεν μπορούσε να φύγει από το σπίτι της.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του σερίφη της περιοχής στις 7 Οκτωβρίου η γυναίκα αναφέρει στους αστυνομικούς πως τα ρακούν επισκέπτονταν το σπίτι της κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ζητώντας φαγητό, όμως πριν έξι εβδομάδες για πρώτη φορά έγινε «εισβολή» στην ιδιοκτησία της από έναν τόσο μεγάλο αριθμό ρακούν. Η ίδια απευθύνθηκε σε ειδικούς για να παγιδεύσουν και να απομακρύνουν τα ζώα από την αυλή της, όμως το τίμημα που της ζητήθηκε ήταν 500 δολάρια για κάθε ρακούν.

Η γυναίκα δήλωσε στην αστυνομία πως τα ρακούν όλα αυτά τα χρόνια γρατζουνούσαν με τα νύχια τους τα παράθυρα και τους τοίχους της ξύλινης κατοικίας της για να αποσπάσουν την προσοχή της αλλά την ημέρα που κάλεσε την αστυνομία για πρώτη φορά τα είδε να εισβάλλουν σε κοπάδια και μερικά από αυτά να έχουν επιθετική συμπεριφορά.

Η αστυνομία ανέφερε το περιστατικό στο Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής (Department of Fish and Wildlife) της πολιτείας της Ουάσινγκτον, το οποίο στην επίσημη ιστοσελίδα του προειδοποιεί τους πολίτες να μην ταΐζουν τα ρακούν. «Το να ταΐζετε ρακούν μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητες καταστάσεις για εσάς, τα παιδιά σας, τους γείτονες, τα κατοικίδια και τα ίδια τα ρακούν. Τα ρακούν που ταΐζουν άνθρωποι συχνά χάνουν τον φόβο τους για τους ανθρώπους και μπορεί να γίνουν επιθετικά όταν δεν ταΐζονται όπως αναμένεται», αναφέρει η σχετική προειδοποίηση.

Η ίδια προειδοποίηση τονίζει πως τα ρακούν σε μεγάλους πληθυσμούς θα μπορούσαν να μεταδώσουν ασθένειες και παράσιτα.

Το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής στην Ουάσινγκτον παρέπεμψε την γυναίκα στους υπεύθυνους για το πρόγραμμα ελέγχου Άγριας Ζωής της περιοχής της. Το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή τους κατοίκους με πιστοποιημένους ιδιώτες κυνηγούς που στήνουν παγίδες σε μικρά άγρια ζώα. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο της πολιτείας της Ουάσινγκτον, τα παγιδευμένα ζώα, είτε αφήνονται ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, είτε υποβάλλονται σε ευθανασία.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί καπετάνιος ήταν γυναίκα»: Κατακραυγή για σεξιστικά σχόλια στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / «Το πλοίο βυθίστηκε γιατί καπετάνιος ήταν γυναίκα»: Κατακραυγή για σεξιστικά σχόλια στη Νέα Ζηλανδία

Οι «ναύαρχοι της πολυθρόνας» να σταματήσουν να μιλούν για το ναυάγιο του Manawanui, ζήτησε η υπουργός Άμυνας - Επιθέσεις κατά ενστόλων γυναικών μετά το ναυάγιο
LIFO NEWSROOM
Πολιτικό beef για την «Emily in Paris»: «Χαλάρωσε», λέει ο δήμαρχος Ρώμης στον Μακρόν

Διεθνή / Πολιτικό beef για την «Emily in Paris»: «Χαλάρωσε», λέει ο δήμαρχος Ρώμης στον Μακρόν

«Δεν μπορείς να ελέγξεις την καρδιά: ας την αφήσουμε να επιλέξει», γράφει ο δήμαρχος Ρώμης στον Γάλλο πρόεδρο που είπε νωρίτερα πως δεν έχει νόημα η Έμιλι να μην βρίσκεται στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Η Τέιλορ Σουίφτ και η Ντόλι Πάρτον κάνουν δωρεά $5 εκατ. η κάθε μία στους πληγέντες των τυφώνων Χέλεν και Μίλτον

Διεθνή / Η Τέιλορ Σουίφτ και η Ντόλι Πάρτον κάνουν δωρεά $5 εκατ. η κάθε μία στους πληγέντες των τυφώνων Χέλεν και Μίλτον

Λίγο καιρό πριν η Σουίφτ έκανε δωρεά σε τράπεζα τροφίμων στην Ουαλία, συνεχίζοντας το έργο στήριξης κάθε πόλης που επισκέπτεται κατά τη διάρκεια της περιοδείας της
LIFO NEWSROOM