«Η υποψήφια της εποχής μας»: Η Κάμαλα Χάρις στο digital cover της Vogue

«Η υποψήφια της εποχής μας»: Η Vogue αποθεώνει την Κάμαλα Χάρις σε εξώφυλλό της Facebook Twitter
0

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, κοσμεί το ψηφιακό εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού Vogue, όπου περιγράφεται ως η «υποψήφια της εποχής μας». 

Το ψηφιακό εξώφυλλο του Οκτωβρίου παρουσιάστηκε από το περιοδικό την Παρασκευή, με μια φωτογραφία της Χάρις να χαμογελά στο σπίτι της στην Ουάσινγκτον, φορώντας ένα κοστούμι της σχεδιάστριας Gabriela Hearst και τα περίφημα -πλέον- σκουλαρίκια Tiffany.

Το εξώφυλλο, που παρουσιάζει με θερμά λόγια την πολιτική της πορεία χωρίς μεγάλες αποκαλύψεις, φαίνεται να είναι το τελευταίο που θα δημοσιεύσει το περιοδικό πριν από τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα. Το άρθρο της Vogue επικεντρώνεται στην άνοδο της Χάρις στην πολιτική σκηνή, περιγράφοντας την ως πρόσωπο-κλειδί για τη μελλοντική πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Μόνο σπάνια καλούνται άτομα να αναλάβουν εθνική διάσωση, αλλά τον Ιούλιο, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις έλαβε ένα τέτοιο κάλεσμα», γράφει το περιοδικό, αναφερόμενο στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν να μην διεκδικήσει επανεκλογή. «Με την απόφαση του προέδρου να αποσυρθεί από την κούρσα, ο κόσμος στράφηκε στη Χάρις με ελπίδες αλλά και αμφιβολίες».

Η φωτογράφιση έγινε στις 7 Οκτωβρίου από τη διάσημη φωτογράφο Άνι Λίμποβιτς και η Χάρις φορούσε ένα κοστούμι της Gabriela Hearst – το ίδιο που έχει επιλέξει σε αρκετές εμφανίσεις της – και τα διάσημα σκουλαρίκια Tiffany που είχε φορέσει κατά τη διάρκεια της συζήτησής της με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Τα σκουλαρίκια αυτά είχαν προκαλέσει πληθώρα θεωριών συνωμοσίας, καθώς κάποιοι υποστήριζαν πως περιείχαν ακουστικά κρυμμένα σε σχήμα μαργαριταριού.

Σε συνέντευξή της μετά από μια προεκλογική εκδήλωση στο Ρίπον του Ουισκόνσιν την περασμένη εβδομάδα, η Χάρις μίλησε για τις πολιτικές προτεραιότητές της και θυμήθηκε τη στιγμή που έλαβε την κλήση από τον Μπάιντεν για την απόσυρσή του από την προεκλογική κούρσα. Αναφέρθηκε και στην πρώτη κλήση που σκοπεύει να κάνει εάν κερδίσει τον Λευκό Οίκο.

«Μία από τις πρώτες μου κλήσεις – πέρα από την οικογένεια – θα είναι προς την ομάδα που δουλεύει μαζί μου στο σχέδιό μας για τη μείωση του κόστους για τον αμερικανικό λαό», δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του Vogue, Νέιθαν Χέλερ.

Όταν ρωτήθηκε για τη στιγμή που έμαθε την είδηση από τον Μπάιντεν, η Χάρις είπε ότι εκείνη την ημέρα έφτιαχνε pancakes με τις ανιψιές της και μόλις είχε καθίσει για να λύσει ένα παζλ, όταν το όνομα του προέδρου εμφανίστηκε στο τηλέφωνό της.

«Είναι ο Τζο Μπάιντεν», θυμάται ότι είπε, προσθέτοντας ότι η είδηση ήταν «μια δραματική τροπή στην ημέρα». Αμέσως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της, Νταγκ Έμχοφ, ο οποίος ήταν κολλημένος στο Λος Άντζελες λόγω παγκόσμιου προβλήματος στους υπολογιστές που καθήλωσε χιλιάδες πτήσεις. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούσε να τον βρει.

«Αναρωτιέμαι, ‘Πού είναι; Κάποιος να τον βρει! Γιατί δεν απαντά;’», είπε γελώντας, προσθέτοντας πως τελικά αποδείχθηκε ότι ο Έμχοφ βρισκόταν σε μάθημα SoulCycle εκείνη την ώρα.

Το άρθρο, που αναμένεται να τραβήξει την προσοχή λόγω του timing ενόψει των εκλογών, προσφέρει μια ματιά στη ζωή και τις προκλήσεις της Χάρις καθώς προετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία, με την υποστήριξη της πολιτικής κληρονομιάς του Τζο Μπάιντεν αλλά και της προσωπικής της φιλοδοξίας για τη διακυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι αναφέρει η Κάμαλα Χάρις στη Vogue

Το άρθρο του Nathan Heller επικεντρώνεται στις πολιτικές της Χάρις, καλύπτοντας θέματα όπως η βία από όπλα, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και η καθαρή ενέργεια. Επιπλέον, πρώην συνεργάτες της Χάρις την περιγράφουν ως μια ηγέτιδα που είναι πάντα έτοιμη να δουλέψει σκληρά για να βρει λύσεις.

Όταν ρωτήθηκε για την προσέγγισή της απέναντι στις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, η Χάρις δήλωσε ότι, αν και δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, θα επικεντρωθεί στη δημιουργία «κινήτρων» για αποκλιμάκωση και σε «μονοπάτια» για σταθερότητα, ειδικά σε σχέση με τη Γάζα, σε αντίθεση με τον Λίβανο, όπου η βία έχει αυξηθεί.

Η συνέντευξη θίγει επίσης δύο από τα κεντρικά ζητήματα σχετικά με την περιοχή: το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη Χαμάς και το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αξιοπρέπεια, την ασφάλεια, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση. «Υπάρχει μια αφήγηση που υποστηρίζει ότι αυτό που συμβαίνει, ειδικά γύρω από το Ισραήλ και τη Γάζα, είναι διχοτομημένο. Δεν είναι», δήλωσε η Χάρις, προσθέτοντας, «Δεν είναι ότι πρέπει να διαλέξεις μια πλευρά ή την άλλη».

Η Αντιπρόεδρος δεσμεύτηκε επίσης να επαναφέρει τον νόμο Roe v. Wade, το οποίο αποτελεί κεντρικό σημείο της προεκλογικής της εκστρατείας.

Το άρθρο της Vogue προσφέρει μια συνολική εικόνα της Χάρις και των σχέσεών της με άλλους ηγέτες, πολιτικούς και μη, όπως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και η Όπρα Γουίνφρεϊ. Αναφέρεται επίσης στην πολιτική της πορεία, από την υποστήριξη της εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα μέχρι τον ρόλο της ως εισαγγελέας στην Καλιφόρνια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Politico: Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία σε βίαιες απελάσεις μεταναστών σε Συρία και Αφγανιστάν

Διεθνή / Politico: Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία σε βίαιες απελάσεις μεταναστών σε Συρία και Αφγανιστάν

Η ΕΕ έχει διαθέσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία για να βοηθήσει τη χώρα να φιλοξενήσει σχεδόν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η Nihon Hidankyo που πήρε Νόμπελ Ειρήνης- Η σημασία των Χιμπακούσα στην Ιαπωνία και οι προκλήσεις

Διεθνή / Τι είναι η Nihon Hidankyo που πήρε Νόμπελ Ειρήνης- Η σημασία των Χιμπακούσα στην Ιαπωνία και οι προκλήσεις

Οι χιμπακούσα και τα μέλη της οργάνωσης γνωρίζουν ότι ο δρόμος προς έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα είναι δύσκολος, αλλά οι προσπάθειές τους συνεχίζουν να εμπνέουν ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πάνω από 100 γιατροί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης σκοτώθηκαν στον Λίβανο, σε έναν χρόνο

Διεθνή / Πάνω από 100 γιατροί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης σκοτώθηκαν στον Λίβανο, σε έναν χρόνο

Ο ΟΗΕ εξέφρασε ανησυχία, για το ότι οι εντολές εκκένωσης περιοχών στο βόρειο τμήμα της Γάζας μπορεί να επηρεάσουν την εκστρατεία των για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Χωριστές ζωές και σόλο εμφανίσεις επί τρεις εβδομάδες

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Χωριστές ζωές και σόλο εμφανίσεις επί τρεις εβδομάδες

Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε τα γενέθλιά του μακριά από τη Μέγκαν Μαρκλ και στη συνέχεια έκανε μια σειρά σόλο επίσημων εμφανίσεων - Προσπαθεί να αποκαταστήσει την εικόνα του, γράφει η Telegraph
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ