Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα Facebook Twitter
0

Την ώρα που τα συνεργεία της Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) της προεδρίας της Τουρκίας, είναι στην ανατολική επικράτεια και ανταποκρίνονται στον σεισμό 6 Ρίχτερ που χτύπησε το πρωί της Τετάρτης, έρχονται στο προσκήνιο οι δύο μεγαλύτεροι επιστήμονες της Τουρκίας επί του θέματος των σεισμών, οι οποίοι είχαν κάνει δηλώσεις τον προηγούμενο βράδυ.

Το βράδυ της Τρίτης κατεγράφη σεισμός 4,4 Ρίχτερ, στις 00.05, στην περιοχή Σιβριτζέ του Ελάγ. Ο πιο διακεκριμένος ειδικός σε θέματα σεισμών στην Τουρκία, ο καθηγητής δρ. Νατζί Γκιορούρ και ο γεωφυσικός μηχανικός και αντίπαλον δέος (η επιστημονική τους κόντρα είναι διάσημη στην Τουρκία) δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν είχαν εκδώσει ανακοινώσεις για την περιοχή.

Στην εκτίμησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γκιορούρ δήλωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε εντός της Ζώνης Ρηγμάτων της Ανατολικής Ανατολίας και δήλωσε ότι αυτός ο σεισμός κοντά στη λίμνη Σιβριτζέ συνέβη ως προέκταση των σεισμών στο Μαράς στις 6 Φεβρουαρίου 2023, πάνω στην ίδια ζώνη ρηγμάτων.

Από την πλευρά του ο Ερτζάν είπε, «ο μικρός σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών στο Ελαζίγ είναι ένας κανονικός μετασεισμός του σεισμού του 2023. Θα εκπλαγώ αν γινόταν μεγαλύτερος σεισμός».

Με νέα του ανακοίνωση, ο Νατζί Γκιορούρ επανήλθε και δήλωσε ότι η ενέργεια του ρήγματος έχει σε μεγάλο βαθμό εκτονωθεί και δεν αναμένει επανάληψης των τεράστιων σεισμών όπως πριν από μερικά χρόνια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

Διεθνή / Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

«Μήπως να πάμε σε διαφημίσεις;» λέει τηλεοπτική δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα την ώρα του σεισμού - Μνήμες 2023 ξύπνησαν στις 10.46 της Τετάρτης - Οι Τούρκοι έτρεξαν να βγουν από τα κτήρια φοβούμενοι επανάληψη των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου
LIFO NEWSROOM
Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Διεθνή / Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Ένας από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο στη Βόρεια Μακεδονία όπου πέρασε τις τελευταίες μέρες του ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, προτού χάσει τη ζωή του, είπε ότι όλοι είναι «σε κατάσταση σοκ».
LIFO NEWSROOM