Ο Ράμα τρολάρει Σόφια-Σκόπια: Θέμα για ιστορικούς «με ποιον έκανε έρωτα η μητέρα εθνικού ήρωα»

Ο Ράμα τρολάρει Σόφια-Σκόπια: Θέμα για ιστορικούς με ποιον έκανε έρωτα η μητέρα εθνικού ήρωα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε πως παραμένει σταθερός στις απόψεις του σχετικά με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, παρόλο που οι διαδικασίες ένταξης της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας έχουν πλέον διαχωριστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου, έκανε χιούμορ με έναν Βούλγαρο δημοσιογράφο, αναφερόμενος με σαρκασμό στο γεγονός ότι ιστορικές διαμάχες, όπως το ζήτημα της καταγωγής του Γκότσε Ντέλτσεφ, εθνικού ήρωα, είναι ενδιαφέρον για την ιστορία, αλλά δεν θα έπρεπε να αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο ενός λαού.

Αναλυτικά ο Ράμα δήλωσε: «Φίλε μου, γνωρίζετε την κατάσταση με τους γείτονες στην περιοχή και ότι η Αλβανία πολλές φορές αναγκάστηκε να συμπορευτεί με άλλους. Όλα αυτά τα ζευγαρώματα μας έκαναν να καταλάβουμε ότι δεν θέλουμε να είμαστε μαζί με το ζόρι, αλλά να βρούμε την ευτυχία. Και ξαφνικά τη βρήκαμε μόνο με τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν ήταν κακό, καθώς μοιραστήκαμε πολλά πράγματα μαζί. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτό ήταν κάτι που εσείς ή εμείς θα έπρεπε να δούμε ως μια ατελείωτη ιστορία. Πρέπει να πω ότι νιώθουμε λυπημένοι που οι αδερφοί μας από τη Βόρεια Μακεδονία δεν βρίσκονται ακόμα σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, αν και ήταν οι πρώτοι που την ξεκίνησαν. Άλλαξαν ακόμη και το όνομά τους για να μπορέσουν να ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία. Και ναι, παραμένω σταθερός σε όλα όσα έχω πει για τους φίλους μας τους Βούλγαρους. Οι απόψεις για το ποια ήταν η μητέρα του εθνικού ήρωα και με ποιον έκανε έρωτα είναι ενδιαφέρον θέμα για τους ιστορικούς, αλλά δεν είναι μέρος της διαδικασίας ένταξης στην Ε.Ε. Αυτό δεν είναι επίθεση κατά της Βουλγαρίας, αλλά μια προφανής διαπίστωση».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

Διεθνή / Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

«Μήπως να πάμε σε διαφημίσεις;» λέει τηλεοπτική δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα την ώρα του σεισμού - Μνήμες 2023 ξύπνησαν στις 10.46 της Τετάρτης - Οι Τούρκοι έτρεξαν να βγουν από τα κτήρια φοβούμενοι επανάληψη των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Ο Τούρκος καθηγητής δρ. Νατζί Γκιορούρ και ο γεωφυσικός μηχανικός και αντίπαλον δέος δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν είχαν εκδώσει ανακοινώσεις για σεισμό το προηγούμενο βράδυ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Διεθνή / Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Ένας από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο στη Βόρεια Μακεδονία όπου πέρασε τις τελευταίες μέρες του ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, προτού χάσει τη ζωή του, είπε ότι όλοι είναι «σε κατάσταση σοκ».
LIFO NEWSROOM