Taste Atlas: Στα 25 καλύτερα πρωινά, μία επιλογή είναι ελληνική

Taste Atlas: Στα 25 καλύτερα πρωινά, μία επιλογή είναι ελληνική Facebook Twitter
0

Μεταξύ των 25 καλύτερων πρωινών στον κόσμο, μία επιλογή είναι ελληνική: Πρόκειται για τη μπουγάτσα Σερρών, που κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων πιάτων για την αρχή της ημέρας στον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas.

Το Taste Atlas, ένας εξαιρετικά δημοφιλής βιωματικός ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για το φαγητό, συνηθίζει να σταχυολογεί πιάτα και γεύσεις από όλον τον κόσμο. Χθες Τρίτη, ανανεώθηκε η λίστα του Taste Atlas για τις καλύτερες επιλογές πρωινού γεύματος στον κόσμο - και μία από αυτές είναι η μπουγάτσα των Σερρών. Ωστόσο, με βάση τις επιλογές των χρηστών, η μπουγάτσα δεν βρίσκεται παρά στην 11η θέση της λίστας. 

«Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση σιμιγδαλένιας κρέμας, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί. Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές επιλογές. Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα αραιό ρολό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην επιλογή του οδηγού για τη μπουγάτσα.

Taste Atlas: Στα 25 καλύτερα πρωινά, μία επιλογή είναι ελληνική Facebook Twitter

Στην πρώτη δεκάδα συναντάμε τις εξής επιλογές: 

1. Καβαλτί, Τουρκία: Το πρωινό στα τουρκικά λέγεται καβαλτί και συνήθως αποτελείται από μεγάλη ποικιλία από πιάτα και πολλές γεύσεις, υφές και κατηγορίες τροφίμων. Το τραπέζι είναι στολισμένο με γλυκά και αλμυρά είδη, τυριά, ελιές, λαχανικά, τοπικά ψωμιά, αυγά, ακόμα και μπακλαβά ή άλλα γλυκά αρτοσκευάσματα, που συνοδεύονται από ζεστά ροφήματα όπως το τούρκικο τσάι.

2. Τζιανμπίνγκ, Κίνα: Πρόκειται για ενός είδους τηγανίτα που φτιάχνουν στην Κίνα και πωλείται και ως street food. Είναι λεπτή και αλμυρή, μοιάζει με κρέπα που και γεμίζεται με συστατικά όπως φρέσκα κρεμμυδάκια, πίκλες μουστάρδας, ραπανάκια , κρεμμύδια, κόλιαντρο ή ακόμα και πρωτεΐνη όπως κινέζικο λουκάνικο ή κοτόπουλο.

3. Πάο ντε Κουέλιο, Βραζιλία: Κυριολεκτικά σημαίνει τυρόψωμο και έχει τις ρίζες του στις γαστρονομικές εφευρέσεις των Αφρικανών σκλάβων που χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή του υπολείμματα του φυτού της μανιόκας.

4. Ρότι Κανάι, Μαλαισία: Παραδοσιακό τηγανητό ψωμί φτιαγμένο με αλεύρι, νερό, αυγά και λίπος ινδικής προέλευσης. Η ζύμη διπλώνεται επανειλημμένα, έτσι το τελικό προϊόν έχει πολυεπίπεδη υφή, απαλό εσωτερικό και τραγανό εξωτερικό στρώμα.

5. Τζελνίκ, Βόρεια Μακεδονία: Παραδοσιακή πίτα που γεμίζεται με μια ποικιλία από διαφορετικά υλικά όπως τυρί, σπανάκι, αυγά, κρέας, πράσα ή λάχανο. Για καλύτερο αποτέλεσμα, το ζέλνικ πρέπει να αλείφεται με βούτυρο και λάδι πριν το ψήσιμο, ώστε η πίτα να αποκτήσει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.

6. Κομπλέτ Λεπίνια, Σερβία: Παραδοσιακό ψωμί που κόβεται στη μέση, επικαλύπτεται με παχύρρευστη κρέμα και ολοκληρώνεται με ένα αυγό.

7. Μπεϊράν Τσόρμπασι, Τουρκία: Ένα είδος καυτερού πατσά.

8. Κρουασάν, Γαλλια

9. Μπουρέκ, Βοσνία Ερζεγοβίνη: Αποτελείται από στρώσεις φύλλου γεμισμένες με διάφορα αλμυρά συστατικά.

10. Κατμέρ, Τουρκία: Παραδοσιακή ζύμη, μπορεί να είναι αλμυρό ή γλυκό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χουάνγκ: Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κατηγορείται ότι βιντεοσκοπούσε συντρόφους του χωρίς συναίνεση

Αθλητισμός / Χουάνγκ: Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κατηγορείται ότι βιντεοσκοπούσε συντρόφους του χωρίς συναίνεση

Στο δικαστήριο, ο Χουάνγκ δήλωσε ότι δεσμεύεται να μην επαναλάβει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον και ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα, καθώς και από όσους τον έχουν υποστηρίξει
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

Διεθνή / Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

«Μήπως να πάμε σε διαφημίσεις;» λέει τηλεοπτική δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα την ώρα του σεισμού - Μνήμες 2023 ξύπνησαν στις 10.46 της Τετάρτης - Οι Τούρκοι έτρεξαν να βγουν από τα κτήρια φοβούμενοι επανάληψη των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Ο Τούρκος καθηγητής δρ. Νατζί Γκιορούρ και ο γεωφυσικός μηχανικός και αντίπαλον δέος δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν είχαν εκδώσει ανακοινώσεις για σεισμό το προηγούμενο βράδυ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ