«Αυξανόμενη βεβαιότητα» στο Ισραήλ ότι ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός

«Αυξανόμενη βεβαιότητα» στο Ισραήλ ότι ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός Facebook Twitter
Φωτ.: Χ/guyelster
0

Η εκτίμηση του Ισραήλ ότι Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός ολοένα και ενισχύεται, σύμφωνα με τα ισραηλινά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πηγές του BBC, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός, αλλά χρειάζεται ακόμη τελική επιβεβαίωση.

Το Τελ Αβίβ ενημέρωσε την Ουάσινγκτον ότι ερευνά το ενδεχόμενο θανάτου του επικεφαλής της Χαμάς και οι ΗΠΑ διαβουλεύονται με τις δικές τους υπηρεσίες στο πεδίο. Το Ισραήλ έχει το DNA του Σινουάρ και άλλα βιομετρικά δεδομένα στο αρχείο του από το διάστημα που βρισκόταν εκεί στη φυλακή, γι' αυτό και διεξάγεται τεστ DNA στη σορό που εκτιμάται ότι ανήκει στον Γιαχία Σινουάρ.

«Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει εξετάσεις DNA σε ένα πτώμα ενός μαχητή για να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για τον Σινουάρ», δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). 

Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα εξετάσουν επίσης δακτυλικά αποτυπώματα και οδοντιατρικά αρχεία για να διαπιστώσουν η σορός ανήκει στον Γιαχία Σινουάρ. Ο προσδιορισμός αυτός θα μπορούσε να γίνει πριν ολοκληρωθεί η εξέταση του DNA, είπαν οι αξιωματούχοι.

Η ισραηλινή στρατιωτική ραδιοφωνία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας στοχευμένης χερσαίας επιχείρησης στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν τρεις μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με το Reuters. Η μονάδα που σκότωσε τους τρεις είναι μέρος του τακτικού πεζικού και όχι μονάδα κομάντος. Επιχειρούσε στην περιοχή για τον εντοπισμό μελών της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη, οι στρατιώτες έγιναν στόχος πυρών από ένα κτίριο, με αποτέλεσμα να ανταποδώσουν τα πυρά, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φορητών αντιαρματικών όπλων. Τα στρατεύματα χρησιμοποίησαν στη συνέχεια μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να εξετάσουν το κτίριο και εντόπισαν τα πτώματα, όπως μετέδωσε η Haaretz.

Τον περασμένο μήνα αποκαλύφθηκε ότι ο Σινουάρ δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν εκτός των σηράγγων για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας διερεύνησε αν ο Σινουάρ είχε τραυματιστεί σε μια από τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στα συστήματα σήραγγας της Γάζας ή αν είχε διακόψει σκόπιμα την επαφή για να μειώσει τις πιθανότητες να στοχοποιηθεί. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Διεθνή / Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Υπουργοί που συμμετέχουν στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα Kan και Channel 12, ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός
LIFO NEWSROOM