Γκάλαντ σε Χαμάς μετά τον θάνατο Σινουάρ: Παραδοθείτε και απελευθερώστε τους ομήρους

Γκάλαντ σε Χαμάς μετά τον θάνατο Σινουάρ: Παραδοθείτε και απελευθερώστε τους ομήρους Facebook Twitter
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ/ Φωτογραφία: EPA
0

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, κάλεσε τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδοθεί μετά τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ.

«Το κράτος του Ισραήλ έχει αποδώσει δικαιοσύνη με την εξάλειψη του Γιαχία Σινουάρ, ενός ποταπού δολοφόνου και τρομοκράτη. Ο Γιαχία Σινουάρ είναι ο τρομοκράτης, ο κύριος τρομοκράτης, που σχεδίασε και πραγματοποίησε τη [σφαγή] της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία δολοφονήθηκαν τόσοι πολλοί αθώοι Ισραηλινοί: παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι», λέει ο Γκάλαντ σε δήλωσή του.

«Η εξάλειψη του Σινουάρ συνδυάζεται με μια μακρά σειρά εξολοθρεύσεων: Από τον Νασράλα μέχρι τον στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς και πολλούς άλλους [τρομοκράτες]. Θα καταδιώξουμε και θα εξολοθρεύσουμε τους εχθρούς μας. Ο Σινουάρ πέθανε ενώ... έτρεχε. Δεν πέθανε ως διοικητής, αλλά ως κάποιος που νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους εχθρούς μας: Ο ισραηλινός στρατός θα φτάσει σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να βλάψει τους πολίτες ή τις δυνάμεις ασφαλείας μας, φέρνοντάς τον ενώπιον της δικαιοσύνης» συνεχίζει.

Και προσθέτει: «Η εξάλειψη του Γιαχία Σινουάρ στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλες τις οικογένειες των πεσόντων και τις οικογένειες των ομήρων: Κάνουμε τα πάντα για να προσεγγίσουμε αυτούς που έβλαψαν τους αγαπημένους σας και να απελευθερώσουμε τους ομήρους και να τους επιστρέψουμε στις οικογένειές τους. Είναι επίσης, ένα σαφές μήνυμα προς τους κατοίκους της Γάζας. Είναι ο άνθρωπος που έφερε καταστροφή και θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας, ο άνθρωπος που σας έκανε να υποφέρετε ως αποτέλεσμα των δολοφονικών πράξεών του, το τέλος αυτού του ανθρώπου ήρθε».

«Είναι ώρα να βγείτε έξω, να απελευθερώσετε τους ομήρους, να σηκώσετε τα χέρια σας και να παραδοθείτε. Βγείτε έξω με τους ομήρους, ελευθερώστε τους και παραδοθείτε» συμπληρώνει, θέλοντας να ευχαριστήσει, όπως χαρακτηριστικά, λέει «όσους συμμετέχουν και είναι τόσο αφοσιωμένοι».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM