Βίντεο φαίνεται να δείχνει βορειοκορεατικά στρατεύματα σε στρατιωτική βάση της Ρωσίας

Βίντεο φαίνεται να δείχνει βορειοκορεατικά στρατεύματα σε στρατιωτική βάση της Ρωσίας Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Κιμ Γιονγκ-Ουν και Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα τον Ιούνιο / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ρωσόφωνα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν υλικό που θα μπορούσε να είναι η πρώτη οπτική απόδειξη ότι η Βόρεια Κορέα στέλνει στρατεύματα στη Ρωσία για να ενισχύσει την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Τα δύο βίντεο, που κυκλοφόρησαν αρχικά από φιλοκρεμλινικούς στρατιωτικούς μπλόγκερ στο Telegram και μετά από το ερευνητικό πρακτορείο Agentstvo, δείχνουν αυτό που φαίνεται να είναι φάλαγγες από βορειοκορεατικά στρατεύματα σε μια στρατιωτική βάση. «Είναι εκατομμύρια», ακούγεται μια φωνή να λέει σε ένα από τα βίντεο στα ρωσικά, που φαίνεται να τραβάει κρυφά.

Τα βίντεο εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, καθώς ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (18/10) ότι δεν μπορεί να «επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι οι Βορειοκορεάτες είναι ενεργά τώρα στρατιώτες που συμμετέχουν στην πολεμική προσπάθεια» της Ρωσίας.

Επικαλούμενο εμπειρογνώμονες OSINT (Open-source intelligence), το Agentstvo αναφέρει ότι το βίντεο καταγράφηκε πιθανότατα κοντά στο χωριό Σεργκέγιεβκα στο Πριμόριε στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει το Politico.

Οι φήμες για την εμπλοκή της Πιονγιάνγκ οργιάζουν από τότε που η Νότια Κορέα εξέδωσε δημόσια προειδοποίηση ότι η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να εντείνει τη συμμετοχή της στην πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου, από την παροχή πυροβολικού μέχρι την αποστολή έως και 12.000 στρατιωτών. Αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι στο Κίεβο επανέλαβαν αυτές τις προειδοποιήσεις.

Χθες, Παρασκευή (18/10), η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι 1.500 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας έχουν ήδη αναπτυχθεί στη Ρωσία. Σχολιάζοντας την είδηση της ένταξης της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε τις αναφορές ως «απλώς περισσότερα fake news». 

*Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Διεθνή / Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Ο ρόλος του Μοχάμεντ Σινουάρ θεωρείται κομβικός για την πορεία του πολέμου στη Γάζα - Οι συζητήσεις για την επιλογή διαδόχου θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, δηλώνουν στελέχη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
mohament-al-fayed

Διεθνή / Αλ Φαγέντ: Μόλις 2 από τις 21 κατηγορίες για βιασμούς έφθασαν στην εισαγγελία, όσο ήταν ζωντανός

Ερωτήματα για τον ρόλο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη Βρετανία, καθώς συνολικά 21 γυναίκες είχαν υποβάλλει καταγγελίες εναντίον του Αλ Φαγέντ όσο ήταν στη ζωή
LIFO NEWSROOM