Εκλογές ΗΠΑ: Η εφημερίδα New York Post στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία

Εκλογές ΗΠΑ: Η εφημερίδα New York Post στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η αμερικανική ταμπλόιντ εφημερίδα New York Post, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, κάλεσε σήμερα τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι η σωστή επιλογή» για τις εκλογές στις ΗΠΑ γράφει στο κεντρικό της άρθρο η συντηρητική εφημερίδα, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του Ρεπουμπλικάνου για το μέλλον των ΗΠΑ: «ασφαλή σύνορα», «ασφαλείς πόλεις», «μια ακμάζουσα οικονομία για όλους βασισμένη σε χαμηλή φορολογία και ρυθμίσεις», καθώς και μια Αμερική «σεβαστή στη διεθνή σκηνή».

Η εφημερίδα επαναλαμβάνει τις κατηγορίες των Ρεπουμπλικάνων σε βάρος της Κάμαλα Χάρις, διαβεβαιώνοντας ότι η Δημοκρατική υποψήφια για τον Λευκό Οίκο «κρύβεται» και «δεν θέλει να ξέρουν οι Αμερικανοί πόσο ριζοσπαστικό είναι το πρόγραμμά της».

«Ευχαριστώ για τη φανταστική υποστήριξη», απάντησε ο Τραμπ με ανάρτηση στον ιστότοπό του, τον Truth Social.

Η στήριξη της εφημερίδας στον Τραμπ δεν αποτελεί έκπληξη, αν και τα τελευταία χρόνια είχε τηρήσει επιφυλακτική στάση απέναντί του. Τον Ιούλιο του 2022, στο κύριο άρθρο της καταδίκασε την «παθητικότητα» του τότε προέδρου κατά τη διάρκεια της βίαιης εισβολής υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, ενάμιση χρόνο νωρίτερα, με στόχο να εμποδίσουν την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Την εποχή εκείνη η New York Post έγραφε: «Ο Τραμπ απέδειξε ότι δεν είναι άξιος να γίνει και πάλι ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας σε αυτή τη χώρα». Και, αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, τον Νοέμβριο του 2022, όπου τα αποτελέσματα για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν ήταν τα αναμενόμενα, η εφημερίδα έκρινε ότι «ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει ο Τραμπ την πολιτική».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM