«Είμαι εδώ ως μητέρα»: Η Beyoncé στην προεκλογική ομιλία της Κάμαλα Χάρις στο Τέξας

«Είμαι εδώ ως μητέρα»: Η Beyoncé στην προεκλογική ομιλία της Κάμαλα Χάρις στο Τέξας Facebook Twitter
Κάμαλα Χάρις - Beyonce/ Φωτ.: EPA
0

Η Beyoncé ένωσε τις δυνάμεις της με την Κάμαλα Χάρις σε μια δυναμική συγκέντρωση στο Χιούστον, στέλνοντας μήνυμα κατά της αυστηρής απαγόρευσης των αμβλώσεων στο Τέξας και προειδοποιώντας ότι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί, η απαγόρευση αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο.

«Στεκόμαστε στο χείλος της ιστορίας,» είπε η Beyoncé στους περίπου 30.000 υποστηρικτές της Χάρις στο ανοιχτό στάδιο Shell Energy. Σε ένα σφιχτό προεκλογικό πρόγραμμα, η Χάρις έκανε στάση στο συντηρητικό Τέξας, αναδεικνύοντας τους περιορισμούς της Πολιτείας στις αμβλώσεις, και καλώντας τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν.

Η Χάρις, η οποία επικεντρώνει την εκστρατεία της στο ζήτημα της ελευθερίας, δήλωσε ότι η εκλογή Τραμπ θα αποτελέσει απειλή για τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και για τη δημοκρατία. «Αν ο Τραμπ κερδίσει ξανά, θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα,» προειδοποίησε η Χάρις, ενώ η συγκέντρωση έμοιαζε με γιορτή, με τους υποστηρικτές να περιμένουν για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, χορεύοντας και τραγουδώντας.

«Είμαι εδώ ως μητέρα»: Η Beyoncé στην προεκλογική ομιλία της Κάμαλα Χάρις στο Τέξας Facebook Twitter

Παρά τις φήμες, η Beyoncé δεν τραγούδησε αλλά έδωσε το παρόν «ως μητέρα», λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται «στο κατώφλι μιας απίστευτης αλλαγής». Η καλλιτέχνιδα συνοδευόταν από τη μητέρα της και την πρώην συμπαίκτρια της Kelly Rowland, η οποία πρόσθεσε: «Αρπάζουμε το στιλό από τα χέρια όσων θέλουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το σώμα μας».

Η συγκέντρωση περιλάμβανε και άλλες προσωπικότητες όπως ο Willie Nelson, ο οποίος τραγούδησε, και η ηθοποιός Jessica Alba που κάλεσε τις γυναίκες να ψηφίσουν. Η Χάρις συνεχίζει τις εκδηλώσεις με δημοφιλή μέλη του κόμματος, με εμφανίσεις δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Μισέλ Ομπάμα στις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου.

Η Χάρις δεν περιμένει να κερδίσει το Τέξας, όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν έναν αμφίρροπο αγώνα για τη Γερουσία ανάμεσα στον Ρεπουμπλικάνο Τεντ Κρουζ και τον Δημοκρατικό Κόλιν Άλρεντ, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες των Δημοκρατικών να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Συγκλονιστικές ήταν οι αφηγήσεις γυναικών από το Τέξας που περιέγραψαν τις συνέπειες των περιορισμών στις αμβλώσεις. Η Ondrea μοιράστηκε την οδυνηρή εμπειρία της μετά από αποβολή, όταν χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια, η οποία όμως της αρνήθηκε λόγω του νόμου. Η Αμάντα Ζουράουσκι, έγκυος 18 εβδομάδων, αναγκάστηκε να περιμένει μέχρι να αναπτύξει σήψη, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να τερματίσουν την κύηση.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του ειδικού αναπαραγωγικής υγείας Todd Ivey και της ομάδας του, που τόνισαν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες και οι γιατροί εξαιτίας της νομοθεσίας του Τέξας, η οποία, όπως είπαν, «έχει αυξήσει τη θνησιμότητα βρεφών».

Η 32χρονη Σάρα Γκονζάλες από το Τέξας, που οδήγησε απευθείας από τη δουλειά της στο Starbucks για να παρευρεθεί στη συγκέντρωση, μίλησε για το πόσο διαφορετικά βλέπει την κατάσταση μετά την κατάργηση του Roe v. Wade. «Δεν είναι εντάξει να είσαι γυναίκα στο Τέξας αυτή τη στιγμή», τόνισε. «Πρέπει να έχω το δικαίωμα να αποφασίζω για το σώμα μου».


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

«Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια του Ιράν και τα συμφέροντα του λαού και του Ιράν, θυσίασε δύο από τους μαχητές του», λέει η ανακοίνωση του Ιράν για την επίθεση του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Διεθνή / Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Οι διευκρινίσεις της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού για τους πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν - «Με μόλις 5 ευρώ ανά επισκέπτη θα συγκεντρώσουμε 75 εκατ. ευρώ ετησίως», είπε η υπουργός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Στρατιωτικές βάσεις στην Τεχεράνη βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων - Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Ιράν «να σταματήσει τις επιθέσεις της» εναντίον του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM